Osječko-baranjska

REPUBLIKA.EU PRVA DONOSI

Ipak autocesta! Koridor Vc nastavlja se raditi u punom profilu, sve gotovo u iduće dvije i pol godine

Koridor Vc nastavlja se raditi u punom profilu! Investicija je vrijedna 696 milijuna kuna, a sve bi trebalo biti gotovo za dvije, dvije i pol godine!

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / I.K.

Potvrdio je to osječko-baranjski župan Ivan Anušić u razgovoru za Slavonsku  televiziju.

O svemu je bilo riječi i na današnjoj sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije, točnije njenog aktualnog sata, s kojim je sjednica i započela, kada je pitanje vezano uz nastavak izgradnje koridora Vc postavio vijećnik Zvonko Pongrac.

Kako je rekao župan Anušić, tema je to koja zanima sve žitelje Osječko-baranjske županije.

"Još uvijek nije to službena potvrda, ali bit će vrlo brzo, na tiskovnoj konferenciji, pa je ovo na neki način ekskluziva već sada. Koridor Vc se nastavlja raditi i ono što je ključno reći, biti će gotov u iduće dvije, dvije i pol godine maksimalno. Radi se o punom profilu, i dionica od dravskog mosta do Belog Manastira u duljini od 24.5 kilometara će biti dovršena u iduće dvije i pol godine", rekao je Anušić.

Ostatak, pet kilometara od Belog Manastira do granice sa Republikom Mađarskom, će biti dovršen do 2021. ili 2022. godine. U ovom trenutku radi se projektna dokumentacija i sređuju imovisko pravni odnosi.

Ono što je vrlo važno reći, je da će i Mađarska svoj dio koridora do granice s Hrvatskom završiti također u istim rokovima.

"...tako da ćemo uskoro imati puni profil koridora Vc kroz Baranju do Belog Manastira spojen s Mađarskom pa dalje prema ostatku Europe", rekao je Anušić.

"Donedavno je taj profil bio pretprojektiran na brzu cestu, za vrijeme ministra Hajdaš-Dončića i tu brzu cestu su stavili kao nešto što se neće graditi", podsjetio je Anušić dodavši kako se time otvara potpuno nova perspektiva Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji.