Gospodarstvo

PREDSTAVLJANJE REZULTATA

Dalić i Peruško na Odboru za gospodarstvo o poslovanju Agrokora

Na Odboru za gospodarstvo trebali bi se pojaviti izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško te resorna ministrica Dalić. Peruško i Dalić trebali bi predstaviti rezultate poslovanja Agrokora. Sve to događa se tjedan dana nakon postizanja okvirne nagodbe s vjerovnicima i neuspjelog pokušaja smjene Martine Dalić.

Martina Dalić   FOTO: Darko Tomas / CROPIX
Piše: Media Servis

 Izvanredni povjerenik Fabris Peruško ističe, načelni sporazum temelj je za konačni tekst nagodbe na osnovu prijavljenih tražbina i njihovog pravnog statusa.

"Dogovoreni ključni elementi nagodbe uključuju korportavinu strukutur nove grupe, zatim tretman i oblik namjerenja tradžbina vjerovnika. Određuje novi dug grupe i njezinu kapitalnu strukturu. Poseban dogovor s nabavljačima o namirenju takozvanog graničnog duga te provedbu nagodbe", istaknuo je Peruško.

Oporba pak tvrdi da je Agrokor predan u ruke Rusima preko ruskih banaka te da je Agrokor u gorem stanju nego prošle godine. Siniša Hajdaš Dončić i premijer Plenković.

"Nakon godinu dana "Hej evo Rusa u Agrokoru". Godinu dana izgubljenog vremena za ono što se moglo napraviti isti dan", napomenuo je Hajdaš Dončić.

"S obzirom na okolnosti mislim da smo napravili sve što smo mogli u dobroj vjeri i da je tu zajamčena i budućnost Agrokora i budućnost hrvatske ekonomije i hrvatskih dobavljača. Ono što nije dobro popravljat ćemo zajedno u hodu i kroz odluke ovog visokog tijela", naglasio je Plenković.

Na saborskom dnevnom redu će se sutra pak naći izmjene Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji.