Osječko-baranjska

UVODNA ETAPA ZAHTJEVNIJA OD OSTALIH

Tour of Croatia 2018. startao iz Osijeka

Četvrta po redu biciklistička utrka Tour of Croatia startala je danas ispred osječke Konkatedrale. U Osijeku se okupilo više od 130 biciklista koji su točno u 11:00 krenuli u utrku.

Piše: Republika.eu

Ovo je treći put da Tour of Croatia starta u Osijeku, a sama utrka trajat će od 17. do 22. travnja, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara diljem cijele Hrvatske.

Uvodna etapa dužine 227 km zahtjevnija je od prethodnih, a prolazak kroz Grad Našice i Grad Kutjevo posebno obogaćuje utrku.

 Uspon na PP Papuk iznenadio je i organizatore prilikom planiranja i obilaska etapa, a biciklistima će predstavljati jednu novinu koja će fizički otežati put ka Koprivnici, ali 130 km od jedinog brdskog cilja u etapi i konačnog cilja etape u Koprivnici dovoljno je da se manje kvalitetni brdaši vrate u glavnu skupinu biciklista koji će se boriti u finalnom sprintu za pobjedu u etapi i prvu majicu vodećeg u ukupnom poretku. Ulazak u Koprivnicu razlikuje se od prošlogodišnjeg, ali omogućuje biciklistima da dva puta prođu završnih 7 km etape i dobro pripreme posljednjih 1.200 m utrke koji su identični prošlogodišnjim. Zrinski trg bit će savršena sportska arena. i pružiti divnu uspomenu pobjedniku etape i svim prisutnima koji će uveličati cilj prve etape četvrtog izdanja Toura of Croatia.