Gospodarstvo

INTERVIJU ZA N1 TELEVIZIJU

Todorić priznao nezakonitosti s jamstvima Agrokoru: Krivi su pravnici, ne ja

Ivica Todorić priznao je da je Agrokor pod njegovim vodstvom kršio čitav niz hrvatskih zakona.

Ivica Todorić   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Ususret 20. travnja, za kada je najavljena odluka londonskog suda o hrvatskom zahtjevu za izručenje, Todorić je u intervjuu za N1 ponovio optužbe na račun Vlade. Dokaze nije naveo, no opet je Martinu Dalić, koja je tankom većinom 'preživjela' saborsko glasanje o opozivu, optužio za organizirano otimanje koncerna zajedno s Antom Ramljakom i američkim Knightheadom.

Bivši šef Agrokora prozvao je premijera Plenkovića i ministra policije Davora Božinovića da joj u tome pomažu. Najavivši povratak i pravnu bitku u Hrvatskoj, Todorić je priznao nezakonitost u izdavanju, ali i knjiženju financijskih jamstava dok je vodio Agrokor. Kad se izdala prva garancija, onda su druge banke koje su dolazile na to dovezivale, rekao je.

''Za te garancije po našem zakonu trebale su biti i odluke Skupština. Da je nama nekad netko to rekao, mi bi to imali. Zašto nismo napravili te odluke, to su krivi lawyeri, ne ja. Otkud ću ja znati, ko da i vi znate u svojoj firmi što...Dakle, to su trebali znati pravnici. Drugo, trebala je biti protučinidba, primjerice Jamnici. Mi nismo davali protučinidbe. Znači, kršili smo čitav niz propisa. A tko je za to kriv? Pa pravnici koji su radili ugovore'', rekao je Todorić u intervjuu za N1 televiziju.