Gospodarstvo

MARTINA DALIĆ

Osigurani su preduvjeti za normalno poslovanje Agrokora u budućnosti

Prvo pitanje HDZ-a na aktualnom prijepodnevu išlo je u smjeru predstavljanja velikog uspjeha Vlade u postupku oko Agrokora te opravdanosti izglasavanja Lex Agrokora.

Martina Dalić   FOTO:Bruno Konjevic / CROPIX
Piše: Media Servis

Nakon veličanja poslovnih uspjeha i postizanja načelne nagodbe, Marija Jelkovac ostala je bez vremena pa nije postavila pitanje, no potpredsjednica Vlade Martina Dalić je ipak odgovorila na nepostavljeno pitanje. Ukratko - HDZ hvali HDZ.

"Svi dosadašnji rezultati procesa izvanredne uprave pokazuju da su sistemski rizici koji su se pojavili za cjelokupno gospodarstvo, a mogli su nastati od nekontroliranog stečaja Agrokora savladani te su osigurani preduvjeti za normalno poslovanje Agrokora u budućnosti", objasnila je Dalić.

"Mislim da ste odradili vrlo kompleksan posao i da je najvažnije da su očuvana radna mjesta i da sve ide prema planu i završetku tog vrlo kompliciranog procesa", rekla je Jelkovac.

Nakon naručenog HDZ-ovog, uslijedilo je naručeno HNS-ovo pitanje. Marija Puh postavila je pitanje ministru graditeljstva Štromaru pitanje o sanaciji klizišta. Štromar se pohvalio novcem koji je osiguran za sanaciju i podsjetio na klizište u Kostajnici nakon poplave...

"Kada je ova Vlada reagirala u roku od 48 sati sa zaključkom da će sanirati ili omogućiti novo stambeno pitanje svakom građaninu koji je tamo nastradao. Ali moram napomenuti to nije samo za pogođene ovim klizištem u Hrvatskoj Kostajnici nego u cijeloj državi", rekao je Štromar.