Brodsko-posavska

BROĐANI I DALJE BEZ VODE

Nove kaznene prijave zbog zagađenja u Slavonskom Brodu, optužbe pljušte na sve strane...

Brođani su i dalje bez vode, ali zato optužbe pljušte na sve strane. Gradonačelnik Duspara optužio je ministarstvo i Crodux da kriju istinu, a ministar zaštite okoliša Ćorić optužio je gradsku upravu da nije održavala vodovodne cijevi. Sada Slavonski Brod uzvraća udarac.

Brođani su i dalje bez vode   FOTO:Danijel Soldo / CROPIX
Piše: Media Servis

Nikada se na crpilištu Jelas nije pojavila količina ugljikovodika ni blizu ovim koncentracijama koje su se pojavile. Okrivljeni smo da smo mogli pravilnim održavanjem to napraviti, ali to nije moguće, rekao je na konferenciji za medije direktor brodskog Vodovoda Stjepan Aščić.

"Ja ću danas vjerojatno podnijeti kaznene prijave za netočno informiranje i klevetu te sazvati izvanrednu sjednicu nadzornog odbora, a gradonačelnik uvijek ima stavljen moj mandat na raspolaganje u ovoj situaciji", rekao je direktor brodskog Vodovoda Aščić.
 
​Imali smo jučer primjer izvrtanja teza, rekao je gradonačelnik Mirko Duspara, komentirajući ministra Ćorića.
 
"Mi danas četvrti dan nemamo podatke nego idemo na riječ ministra koji je nažalost upropastio Uskrs jer je bio na telefonu. Moram vas podsjetiti da su ministri došli u grad na gotovo. Nije bilo nikakvih problema. Sad štiteći privatne interese prebacujemo odgovornost na gradsko trgovačko društvo, na grad, a samim time i na 90 tisuća građana", rekao je Duspara.
 
Dodao je Duspara kako je očekivao da će ministar zaštititi građane i da je već trebao podnijeti ostavku.
 
"Kad se dogodi izlijevanje nafte dignu se svi na noge, kod nas se to dogodilo i oni šest dana ostave mjesto bez nadzora", rekao je Duspara.