Gospodarstvo

PREDSJEDNICA PORUČILA

Bez strukturnih promjena spor gospodarski rast

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović drugi dan boravi u izmještenom uredu u Karlovcu gdje se sastala s gospodarstvenicima i obrtnicima Karlovačke županije.

Kolinda   FOTO:Robert Fajt / CROPIX
Piše: Media Servis

 Predsjednica je upozorila koliko su važne strukturne reforme.

"Očito je kako bez većih strukturnih promjena u sljedećem razvoju možemo očekivati spor i nedostatan gospodarski rast, stalne pritiske, daljnje emigracije, odlaženje iz države i negativna demografska kretanja uz sve veće probleme pronalaženja adekvatne i kvalitetne radne snage", upozorila je Grabar-Kitarović.

Od gospodarstvenika je zatražila da joj kažu kakvo će ih poslovanje učiniti konkurentnijim te naglasila da će uvijek zastupati njihove interese.

 

"Voljela bih stoga upravo od vas, na kojima leži gospodarski napredak države, čuti koje promjene očekujete, što vaše poslovanje može učiniti konkurentijim i koja mjesta moraju biti u fokusu reformi. Spremna sam vaša razmišljanja prenijeti Vladi i to ćemo i učiniti kao što i uvijek činimo nakon svakog posjeta županijama. Spremna sam nastaviti zastupati vaše interese u svakoj prigodi", rekla je Grabar-Kitarović.

Grabar-Kitarović danas će posjetiti Slunj, Rakovicu i Vojnić.