EU

U KATEGORIJI ŽENSKIH PRAVA

Biljana Borzan osvojila EU Oscara: ''Nagradu posvećujem ženama u Hrvatskoj i regiji i njihovoj borbi''

Hrvatska zastupnica u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta Biljana Borzan osvojila je prestižnu nagradu tzv. europski Oscar koju dodjeljuje časopis Europskog parlamenta u kategoriji ženskih prava.

Biljana Borzan osvojila EU Oscara   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Republika.eu

''Upravo sam osvojila EU Oscara u kategoriji ženskih prava! Hvala žiriju @Parlimag! Nagradu posvećujem ženama u Hrvatskoj i regiji i njihovoj borbi!'', napisala je Biljana Borzan na svom Twitteru.

Nagrada Europskog Parlamenta priznanje je za naporan rad članova Europskog parlamenta, a njome se i slave postignuća na širokom spektru političkih područja, od okoliša pa do globalnih trgovinskih sporazuma, te od digitalne tehnologije do poljoprivrede.

Dodjela MEP Award ili tzv. Euro Oscar svake se godine dodjeljuje u 18. kategorija, a u svakoj kategoriji se natječe troje eurozastupnika. 

Do sada je jedini hrvatski eurozastupnik koji je dobio nagradu The Parliament Magazinea Davor Ivo Stier. Prije točno tri godine on je dobio EU Oscara u kategoriji razvojne suradnje. Stier je bio koordinator i glavni pregovarač Europske pučke stranke u Odboru za razvoj EU parlamenta, a nagradu je zaslužio najviše za uložen trud i napor u pripremi Globalnog razvojnog okvira nakon 2015.