Ostalo

NEMA NOVIH OPASNOSTI ZA GRAĐANE

Hrvatske vode: Novi vodeni val ne bi trebao napraviti veću štetu

Vodeni val u Hrvatskoj u trenutnom je opadanju. Vodostaji u Farkašiću dosegnuli su maksimum, na karlovačkom području su u opadanju, a najgore je u Trebežu kod Jasenovca. Na sisačkom području vojska je na terenu, a ugroženom stanovništvu, Karitas i Crveni križ dijele pitku vodu, mlijeko i kruh.

Ilustracija   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Iako vodostaj opada i u Hrvatskoj Kostajnici, ondje strahuju od novih klizišta. Zbog oštećenja škole, nastava je odgođena. U blizini Petrinje tijekom noći došlo je pomicanje brda iznad kuća. Zbog obilnijih oborina koje će padati na području cijele Hrvatske očekuje se da će doći novi vodeni val. Zoran Čavlović iz Hrvatskih voda:

"Iz Slovenije, od granice do Zagreba. Očekuje se visina vodenog vala nešto niža od onog prije nekoliko dana. Isto tako doći će do porasta vodostaja Kupe i Korane. Maksimumi prema trenutnim prognozama bit će nešto niži nego što smo imali prije, a takav isti vodeni val očekuje nas na rijeci Uni."

Čavlović ističe da novi vodeni val ne bi trebao stvoriti veće poteškoće.

"Sada smo uglavnom usredotočeni na ta tri područja, na karlovačko, sisačko i područje oko Jasenovca. Tu su poduzete sve mjere koje su trebale biti poduzete. Samo čekamo ovaj novi vodeni val. Nadamo se da neće biti nekih većih problema jer na ovom području, na kojem su poduzete sve mjere, novi val ne bi trebao napraviti veću štetu."