Gospodarstvo

MARTINA DALIĆ

Vjerujem da će oko Agrokora doći do racionalnog dogovora

Nakon sastanka vodećih dobavljača Agrokora o detaljima dogovora Izvanredne uprave i Privremenog vjerovničkog vijeća, stanje u koncernu komentirala je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Martina Dalić   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Media Servis

 ''Postupak Izvanredne uprave usmjeren je u ovom trenutku na komunikaciju sa svim vjerovnicima kako bi se u rokovima koji su propisani zakonom postigla nagodba. Ono na što je sada izvanredna uprava usmjerena je upravo suštinski dogovor o uvjetima nagodbe'', rekla je Dalić.

''Ono što je pred Izvanrednom upravom idući tjedan je sljedeći krug direktnih razgovora. A naravno, vjerujem i očekujem da svi sudionici u ovom procesu polazeći od objektivnih okolnosti koje pokazuju da su ukupni dugovi Agrokora po svemu sudeći značajno veći od njegove imovine, uzimajući u obzir svoj položaj u cijelom procesu, vjerujem da će uspjeti doći do racionalnog dogovora i time osigurati i samu nagodbu'', rekla je Dalić.

Upitana o podnesenim tužbama, Dalić je rekla da će Ustavni sud o njima odlučivati u skladu s vlastitom prosudbom i rokovima koje je odredio. ''Prema tome, pričekajmo mišljenje i odluke u tim postupcima'', rekla je Dalić.

''Način uređivanja plaće izvanrednog povjerenika određen je još na početku Izvanredne uprave, na način kako je to propisano zakonom. Prema tome sadašnji izvanredni povjerenik treba postupati po svim tim odlukama'', ponovila je Dalić o plaći novog povjerenika Fabrisa Peruška.