Politika

ISTANBULSKA KONVECNIJA

HDZ-ovci u Breznici o ratifikaciji

Nakon što je premijer Andrej Plenković sve glasnije počeo podržavati ratifikaciju Istanbulske konvencije, sve su glasniji postali i pripadnici desne struje u stranci koji se tome protive. Pala je i prva ostavka, a negoduju i neki pripadnici parlamentarne većine. Jučer je Plenković okupio članove HDZova Kluba zastupnika u Saboru, kao i HDZ-ove ministre na neformalnom okupljanju u Breznici kod Varaždina. Glavna tema:najava ratifikacije Istanbulske konvencije...

Premijer   FOTO:Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Piše: Media Servis

Upitan ima li potporu političkih partnera Plenković je rekao da su " raspravili njihove prve inicijalne stavove o ratifikaciji Istanbulske konvencije i kako mu se čini da kod nekoliko političkih stranaka ili zastupnika ima određenih rezervi".

"Mislim da smo u situaciji da su brojni zastupnici, pa i Vlada, pod određenim pritiskom aktivizma, međutim, ono što je potrebno svima u hrvatskom društvu, a to smo jasno rekli i članicama i članovima naših partnera, to je da govorimo o meritumu stvari, da govorimo o fenomenu nasilja nad ženama", kazao je Plenković.Kako će s onima unutar svoje stranke koji se ratifikaciji opiru?

"Sa zastupnicima ćemo sada razgovarati i ja smatram da ako netko ima određenih rezervi neka kaže, pa ćemo kao i jučer u argumentiranoj raspravi ja se nadam doći do najšireg mogućeg zajedničkog nazivnika o biti ove konvencije i to je cijela poanta", istaknuo je.HRASTu, koji je najglasniji protivnik Istanbulske konvencije i od kojeg ne očekuje da mu okrene leđa, poručio je da bi bilo dobro malo smiriti loptu, a smatra da je sve skupa njima "korisna tema za populariziranje vlastite stranke".