Nogomet

POGLEDAJTE KAOS U GRČKOJ

Vlasnik PAOK-a pištoljem prijetio sucu koji je priznao, poništio, pa opet priznao pogodak u sudačkoj nadoknadi...

Grčki nogomet potresa novi skandal nakon nemilih scena koje su se dogodile u derbiju između PAOK-a i AEK-a koji je prekinut u 90. minuti.

Piše: Hina

Bilo je tu svega. Postignuti pogodak u sudačkoj nadoknadi, kojeg je sudac priznao, zatim poništio, da bi ga nakon utakmice ponovo priznao, gazda PAOK-a je uletio na teren s pištoljem, a navijači su divljali na tribini. Disciplinska komisija imat će puno posla, a po svemu sudeći bit će posla i za policiju.

Cirkus je počeo u 90. minuti utakmice kada je Fernando Varela doveo PAOK u vodstvo 1-0. Sudac Georgios Kominis je pokazao na centar, ali je nekoliko trenutaka kasnije poništio pogodak zbog navodnog zaleđa, ali ne strijelca Varele nego njegova suigrača Mauricija.

Igrači PAOK-a i stručni stožer žestoko su prosvjedovali, a na teren je utrčao i vlasnik kluba Ivan Savidis koji je za pojasom imao pištolj. U njegovoj pratnji bili su i tjelohranitelji, ali i predsjednik kluba, inače bivši slovački sudac Luboš Michel.

"Gotov si," vikali su Savidis i Michel sucu koji je zbog prijetnji prekinuo utakmicu. Uplašeni igrači AEK-a su pobjegli u svlačionicu, no zanimljivo sudac je naknadno priznao pogodak.

"Nakon konzultacija s pomoćnicima priznao sam gol, ali je Savvidisov upad na teren prekinuo meč," napisao je sudac u izvještaju.

Sudac je stadion, ali i Solun napustio uz sudačku pratnju, baš kao i igrači AEK-a.

"U početku nismo bili zabrinuti za sigurnost, ali smo čuli da predsjednik imao pištolj. Tada smo se zapitali: Što ako poludi, možda ga izvadi i zapuca. Nenormalno je da se tako ponaša jedan predsjednik," kazao je trener atenskog sastava Manolo Jimenez. Dodajmo kako je u redovima AEK-a do 67. minute igrao hrvatski nogometaš Marko Livaja.

PAOK bi pobjedom preuzeo vodstvo na ljestvici ispred AEK-a. PAOK čeka naslov prvaka još od 1985. godine, dok je AEK zadnju titulu osvojio 1994. godine.

Na ljestvici vodi AEK sa 54 boda, PAOK je drugi sa dva boda manje, a Olympiacos je treći sa 50 bodova.