Osječko-baranjska

POMOĆ I SOCIJALNO UGROŽENIM OBITELJIMA

Uskrsnice za umirovljenike u Osijeku od 100 do 300 kuna

Umirovljenici i socijalno ugrožene osobe s područja grada Osijeka uskoro će dobiti uskrsnice. One će se za umirovljenike dijeliti u tri kategorije, ovisno o visini mirovine, a iznosti će od 100 do 300 kuna.

Ilustracija   FOTO:STV
Piše: Antonio Bunoza / STV

 Umirovljenici koji primaju mirovinu do 1000 kuna ove će godine dobiti 300 umjesto dosadašnjih 250 kuna uskrsnice. Oni čija je mirovina veća od 1000 kuna dobit će kao i prošle godine 200 kuna,  a umirovljenici s mirovinom od 1700 do 2000 kuna dobit će 100 kuna. Očekuje se da će isplate krenuti između 15. i 20. ožujka za one koji se ne trebaju prijavljivati, kažu u gradskoj upravi.

"Umirovljenici koji su na popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koji dobijemo, oni će svoju uskrsnicu dobiti na kućnu adresu. Nemaju obavezu podnositi zahtjev, a otvaramo info telefon 229-108 gdje svi mogu provjeriti jesu li na popisu kako ne bi bilo nekakvih problema tehničkih. Umirovljenici koji ostvaruju mirovine po više osnova, da li po međunarodnim ugovorima ili su na pola radnog vremena, rade, a djelomično isplaćuju moraju podnijeti zahtjev. Zahtjev mogu podnijeti u svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima po rasporedu koji će biti izvješen ili u našem upravnom odjelu", kaže pročelnik UO za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić.

Rok za podnošenje je 10. travanj. Jednokratnu financijsku pomoć od 300 kuna dobit će i socijalno ugrožene obitelji, njih gotovo 800, a uskrsnicu od 200 kuna dobit će beskućnici i korisnici pučke kuhinje. Za uskrsnice grad je ukupno izdvojio milijun i 650 tisuća kuna, a obuhvatit će se oko 10 tisuća ljudi procjenjuju u gradskoj upravi.