Tenis

WTA INDIAN WELLS

Petra Martić u drugom kolu, kraj za Donnu Vekić

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u srijedu u drugo kolo teniskog WTA turnira u Indian Wellsu, dok je Donna Vekić eliminirana u prvom kolu.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Hina

Martić je u prvom kolu bila bolja sa 6-3, 6-1 od Njemice Tatjane Marije nakon sat i 10 minuta igre. Hrvatska je tenisačica realizirala više poena i na prvom i na drugom servisu (72 posto i 57 posto) nego Njemica (64 posto i 31 posto). Martić je suparnici pet puta uzela servis i jednom izgubila svoj. 

Ovo je bio drugi međusobni ogled Martić, 51. tenisačice svijeta, i Marije koja je 56. na WTA ljestvici. U drugom kolu će Martić igrati protiv Čehinje Barbore Strycove, 25. na WTA ljestvici. 

Donna Vekić je završila svoj nastup u Indian Wellsu, od nje je sa 6-4, 6-2 bolja bila Grkinja Maria Sakkari. Vekić je u meču, koji je trajao sat i 22 minute, napravila šest dvostrukih pogrešaka i realizirala je manje poena i na prvom i na drugom servisu (53 i 41 posto  naprama 63 i 55 posto) od grčke tenisačice. 

Ovo je bio četvrti međusobni ogled između Vekić i grčke tenisačice i druga pobjeda Grkinje, koja je 58. tenisačica svijeta.