Osječko-baranjska

IN MEMORIAM

Posljednje zbogom novinarki, urednici i velikoj ženi Roberti Sorić

Posljednjim ispraćajem danas smo se oprostili od osječke novinarke i urednice Agro Glasa Roberte Sorić. Poginula je u prometnoj nesreći, putujući na svoj posljednji novinarski zadatak.

komemoracija za Robertu Soric   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: STV / Republika.eu

Novinarka, urednica, fotoreporterka sve to bila je Roberta Sorić, ali prije svega kako će reći svi oni koji su je poznavali žena širokog osmijeha i još šireg srca. 

Roberta je u Glas Slavonije došla kao velika zaljubljenica u fotografiju i zbog kvalitete koja je prepoznata vrlo brzo postala dio stalnog Glasova ratnog tima. Kvaliteta je njezinih fotografija za vrijeme Domovinskog rata, kada je kao ratni izvjestitelj fotoreporter prošla sva bojišta oko Osijeka, bila dijelom mnogih Glasovih naslovnica. Robertine uratke prepoznala je i struka, nagrađujući je za odlične fotografije. Osim kao fotoreporter, Roberta Sorić surađivala je na posebnim prilozima Glasa Slavonije - AutoGlas, Oaza, a pokrenula je i prilog za Dan planeta Zemlje.

Završila je Poljoprivredni fakultet, a nakon usavršavanja na doktorskom studiju povezala je zvanje i zanimanje te prešla u poljoprivredni časopis Glasa Slavonije - Agroglas, kojemu je godinama bila glavna urednica. U suradnji s osječkim Poljoprivrednim fakultetom i Poljoprivrednim institutom pokrenula je i uspješno deset puta organizirala znanstveno-stručni skup “Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša”.