Politika

BANSKI DVORI

Na sastanku vladajuće koalicije o Agrokoru, blokiranima, ali ne opozivu ministrice Dalić

Novi izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber upoznat će javnost s ciljevima rada. Na brifingu će predstaviti izvještaj o primopredaji i zatečeno stanje u koncernu, a naglasak će biti na procesu postizanja nagodbe.

Premijer   FOTO:Dragan Matic / CROPIX
Piše: Media Servis

 Peruško je stanje u Agrokoru i svoje planove predstavio i vladajućoj koaliciji na jučerašnjem sastanku u Banskim Dvorima. Premijer Andrej Plenković s partnerima je razgovarao i o aktualnim temama, rastu BDP-a i ovršnom zakonu, ali ne i o opozivu Martine Dalić.

HNS-ov Ivan Vrdoljak i SDSS-ov Milorad Pupovac:

"Nećete vjerovati ,ali više smo se bavili hrvatskim građanima, nego akcijama opozicije. Bio je i gospodin Čačić, nije imao nikakvih primjedbio. Bio je jako zadovoljan što je dio koalicije".

"Nakon današnjih prikazivanja stanja slika je nešto potpunija, a kad je posrijedi politički aspekt priče, što se tiče SDSS-a još uvijek osluškujemo sve aspekte priče".Dalić, pak, nije htjela odgovoriti ima li saborsku većinu, li je za N1 kratko komentirala inicijativu oporbe.

"To su sve instrumenti na raspolaganju oporbi i oporba na takve stvari ima pravo".Jedna od najvažnijih tema sastanka bio je i problem više od 320 tisuća blokiranih građana. HSLS-ov Darinko Kosor:

"Svi smo bili jedinstveni oko te teme, svi smo dali prijedloge i idućih dva tjedna ćemo doći do prijedloga koje će iznijeti Ministarstvo pravoduđa".