Društvo

SNJEŽNO NEVRIJEME

Hrvatska vojska angažirana na čišćenju snijega u Vukovaru i Našicama

Hrvatska vojska (HV) pomaže u otklanjanju posljedica snježnog nevremena diljem Hrvatske, a od jutros i u Vukovaru i Našicama, gdje je angažirano 40 pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, priopćilo je u utorak Ministrstvo obrane (MORH).

Ilustracija   FOTO:Matija Djanjesic / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

Pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade čiste snijeg u Vukovaru na dvije lokacije u istočnom dijelu grada, na Mitnici kod Osnovne škole "Mitnica" i Dječjeg vrtića Vukovar 1, izdvojeni objekt Mitnica. 

U Našicama HV čisti kod bolnice, osnovnih škola "Dora Pejačević" i "Kralj Tomislav", te kod Srednje škole "Izidor Kršnjavi", kao i kod gradskog dječjeg vrtića "Zvončić", navodi MORH.

Vojnici su angažirani i na otklanjanju posljedica snježnog nevremena na području Delnica, Saborskog, Donjeg i Gornjeg Lapca, Plaškog i Udbini. 

Na području Delnica angažirano je 39 pripadnika HV-a sa četiri radna stroja i dva vozila, a u Donjem i Gornjem Lapcu angažirano pet vojnika s dva radna stroja.

Iz Kamenskog prema Plaškom upućen je jedan radni stroj, do Ogulina je prevožen "labudicom", a od Ogulina do Plaškog samostalno oko 20 kilometara. Iz Gospića prema Udbini u tijeku je prijevoz jednog radnog stroja (Dozer 6) s "labudicom" s jednim pripadnikom OSRH-a.

Vojska se uključila u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to najpotrebnije, prema procjenama nadležnih civilnih institucija, te u skladu s odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića.