Požeško-slavonska

DVIJE TEŽE, JEDNA LAKŠE

U nesreći kod Požege ozlijeđene tri osobe

Val hladnoće u Hrvatskoj osim vremenskih i dalje izaziva probleme u prometu. Za sav promet zatvorene su Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta Korenica-Udbina-Gračac-Knin zbog snježne vijavice, čvor Udbina- Gornja Ploča i županijska cesta Gornje Jelenje-Crni Lug, javlja HAK.Hrvatska se i jutros probudila u debelim minusima, a vrhunac polarne hladnoće očekuje se sutra.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / Media Servis

Kod Požege se jutros dogodila teška prometna nesreća. Ozlijeđene su iz automobila morali izvlačiti vatrogasci, kaže glasnogovornica PU Požeško-slavonske Nikolina Janković.

''Jutros oko 5.40 u mjestu Srednje Selo došlo je do prometne nesreće između osobnog automobila i autobusa. Tri osobe su prevezene u Opću županijsku bolnicu Požega. Dvije osobe su teže ozlijeđene, a jedna osoba je lakše. Više informacija o uzroku nesreće znati ćemo nakon policijskog očevida''.

​Na riskantne vremenske prilike upozorila je i jučerašnja nesreća na Gornjem Jelenju u kojoj je ozlijeđeno 28 osoba, teže vozači autobusa i kamiona. Četiri osobe zadržane su u KBC-u na Sušaku. U Delnicama visina snijega nakon novih količina približila rekordnih 175 centimetara otprije 33 godine.

Tamošnji članovi HGSS-a noćas su se satima probijali do jedne kuće u selu Mrzle vodice kako bi evakuirali mještane. O toj i drugoj intervenciji spašavatelj Denis Kauzlarić za MS je rekao...

''Jedna intervencija bila je na području Rogi, druga na području Mrzlih vodica. Izvlačili smo dvoje ljudi na sigurno koji su uslijed jake zime ostali bez ogrijevnog drva. Danas snijeg i dalje pada, količine su rekordne tako da očekujemo više izlazaka van. Trenutno smo svi u stanju pripravnosti u stanici je dežuran kolega koji čisti vozila i povremeno ih pali, jer nam uslijed niskih temperatura smrzava nafta u vozilima'', ispričao je Kauzlarić.