Republika TV

''TRIKE ZA MRVICU''

Motoristi pokazali - ''Dobro se dobrim vraća''

Na motorima, s kacigama i u kožnjacima – u Hrvatski dom u Tenju stigli su bajkeri sa svih strana svijeta. Ovoga je puta tradicionalno Rock&roll druženje motorista imalo posebnu notu. Naime, njihov je prijatelj i "kolega s ceste" Zoran Stjepanović zvan Mrvica zbog teške bolesti izgubio nogu. Putovanja su, mislili su mnogi, sada završena priča. No druženje je otkrilo pravo iznenađenje. Za naboljeg prijatelja, hrvatskog branitelja, skromnog humanitarca - avantura života, čulo se na zabavi, tek počinje.

Piše: Marija Završki / STV

Na sceni, svirajući najveće rock hitove, Zoran Stjepanović nije ni slutio kakvo ga iznenađenje čeka.

Pod sloganom "Trike za Mrvicu" prijateljskom su akcijom, u tajnosti, na društvenim mrežama mjesecima motoristi pripremali kupovinu upečatljivog motora na tri kotača.

Iznenađenje je u jednom navratu skoro otkriveno, no Zoran nije ništa posumnjao.

"On je sam ga našao na oglasniku, i želio ga je i pokušavao ga je prodati svoj motor da bi ga vozio i priuštio ali smo ga mi malo pretekli i odvezli smo mu ga ispred nosa, pa je rekao da su bili neki neozbilji balavci da su ga oni odvezli. Ti su ga balavci odvezli taj trike kod ovog čovjeka u njegov radni prostor, tak osmo ga raspkopali, rastavili da doslovce je upravljač ostao u komadu, a sve drugo smo pretovarili, prebacili, prelomili dodatno, prilagodili njegovim potrebama," priča predsjednik MK "Golubica" Nenad Barinić.

U čitavu priču bila je upućena i Zoranova obitelj. Supruga Jelica sve je pažljivo isplanirala. Zoranovo su srce i život na cesti, a njegove prijatelje, kaže, mnogi mogu samo sanjati.

"Lijepo je ovo, toliko ljudi s takvim stvarima biti okružen i drago mi je što se bajkeri spominju u tom pozitivnom kontekstu, ne samo da smo napravili prometnu ili bilo što, jer ovo nije jedino pozitivno. Kažu da se dobro dobrim vraća, evo to je dokaz", priča supruga Jelica.

I dok se dvoranom orio "Bijeli Cadillac" rock and roll himna grada na Dravi na scenu je stupila prava motorna zvijer - kompletno opremljeni trike za Zorana. Na samom vrhuncu zabave nitko nije krio suze radosnice.

"Ne može se to opisati ljudima koliko to fali. Moj je stajao u garaži, iz kolica ga pogledam, vratiš se kući i gledaš u garažu i misliš kad ćeš moći opet voziti. Ovo je nešto što mi je bio san, kako je moja bolja polovica rekla kad budemo jednom stari kupit ćemo trike, evo", priča motorist Zoran Stjepanović.

Iduća je destinacija, sada na trikeu, kažu Stjepanovići, Švicarska. Inače, Zoran je aktivni humanitarac u vukovarskoj Udruzi za osobe sa intelektualnim oštećenjem “Golubica” Vukovar koji su mu ovom prilikom poslali lijepu čestitku.