Vukovarsko-srijemska

MALO DOBRIH VIJESTI ZA GRAD HEROJ

U Vukovaru se povećava broj zaposlenih

Vukovar je u prosincu 2017. godine imao 78 zaposlenih više nego u prosincu 2016., a grad je osmi u Hrvatskoj po izdvajanju iz gradskog proračuna u poduzetništvo, izjavio je danas gradonačelnik Ivan Penava.

Ilustracija   FOTO:Cropix
Piše: Republika.eu / Radio Osijek

Time je htio demantirati optužbe iz oporbenih redova, iz SDP-a i Živog zida, koji su tvrdili kako se broj zaposlenih smanjuje, a ono što se zapošljava zaposleno je u gradskim tvrtkama - Sportskim objektima i Tržnici. Penava je potvrdio kako je u Sportskim objektima Vukovar zaposleno 40 ljudi, a na Tržnici pet novih djelatnika, no podsjetio je kako je donedavno na mjestu tih tvrtki bila "rupa ili livada". Najavio je kako će uskoro u obnovljenom hotelu "Dunav" biti zaposleno 30-ak Vukovaraca te na, primjerice, obnovljenom vodotornju još 15 ljudi. 

Prema podacima Ministarstva financija Vukovar je 8. grad u Hrvatskoj po ulaganjima u poduzetništvo, odnosno otvaranje novih radnih mjesta, jer se 2,24 posto gradskog proračuna ulaže u tu svrhu. "Kada se promatra ulaganje po stanovniku u Vukovaru to iznosi 119 kuna prema čemu je treći grad u Hrvatskoj", rekao je danas na konferenciji za novinare Ivan Penava. 

Iako je zadovoljan pozitivnim trendom u zapošljavanju, vukovarski gradonačelnik ističe kako to još nije dovoljno te očekuje još veći angažman poduzetnika i gospodarstvenika kako bi se zaposlilo što više ljudi i kako bi se iskoristile sve od 17 različitih mjera koje razne hrvatske institucije imaju pripremljene za razvoj gospodarstva. 

Grad Vukovar u 2017. godini financirao je otvaranje 57 novih radnih mjesta. U prosincu 2017. godine bile su zaposlene 9.135 osoba, a godinu dana ranije, u prosincu 2016. godine 9.057. U listopadu prošle godine bilo je zaposleno 9.442 Vukovaraca i Vukovarki, a u listopadu 2016. godine 9.370.

 

IZVOR: Radio Osijek