Rukomet

DOSTA JE BILO

Alilović Mirko: Ovo je bila moja zadnja utakmica

Ovo je bila moja zadnja utakmica za reprezentaciju, dosta je bilo, kazao je hrvatski vratar Mirko Alilović nakon utakmice s Češkom na EURU u Zagrebu.

Mirko Alilović   FOTO:Ronald Gorsic / CROPIX
Piše: HINA

"Uvijek sam davao sve od sebe za reprezentaciju u ovih 11 godina, nekad je išlo, a nekad i nije. I prije prvenstva sam donio odluku da odlazim, a događaji na ovom prvenstvu su tu odluku samo ubrzali. Šteta što nismo u polufinalu, ali samo bar završili prvenstvo s pobjedom", kazao je Alilović. Osim njega, od reprezentacije se oprostio i Igor Vori, koji danas nije bio u sastavu.

Ako se Halilović oprostio, na ovom prvenstvu i to utakmici protiv Češke je debitirao Halil Jaganjac, velika nada hrvatskog rukometa. 

"Da  mi je netko prije pet mjeseci kazao da ću biti i u širem popisu reprezentacije, rekao bih mu da je lud. A meni se danas ostvario najluđi san, debitirao sam za reprezentaciju samo s 19 godina. Bilo je treme, ali je brzo nestala", kazao je Jaganjac. 

"Lijepo je ipak s pobjedom okončati ovo prvenstvo, mada se bilo jako teško motivirati za ovu utakmicu. Ostaje nam žal za polufinalom, ali možda to ne trebamo smatrati tragedijom. Ja sam i prije početka EURA govorio da ima čak desetak selekcija koji mogu postati prvaci, a u tako izjednačenoj konkurenciji nas je skupo koštala ozljeda Domagoja Duvnjaka protiv Srbije", kazao je Manuel Štrlek, strijelac četiri gola protiv Češke.  ina)