Osječko-baranjska

PROVALNIK JE ZNAO ŠTO TRAŽI?

Nepoznati počinitelj provalio u stan osječkog odvjetnika Željka Švedla!

U noći sa petka na subotu nepoznati je počinitelj provalio u stan poznatog osječkog odvjetnika Željka Švedla!

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republiika.eu / I.K.

Prema informacijama kojima raspolaže naš portal, odvjetnik Švedl u to je vrijeme s obitelji bio na skijanju u Katschbergu, da bi po povratku u subotu oko 14 sati zatekao provaljen cilindar u bravi na vratima svoga stana.

Inače, odvjetnik Željko Švedl javnosti je poznat kako dugogodišnji bivši lokalni šef privatizacije iz devedesetih godina, kada je obavljao dužnost voditelja regionalnog ureda Hrvatskog fonda za privatizaciju.

U novije vrijeme Švedl je "branio boje" Osječko-baranjske županije u slučaju "Cesting", odnosno tužbi koju je protiv te tvrtke podnijela županija, još u vrijeme kada je dužnost župana obnašao Vladimir Šišljagić. Trgovački sud na koncu je tužbeni zahtjev odbacio kao neosnovan, čime se naš portal detaljno bavio.

Odvjeniku Švedlu tada je, podsjećamo, nakon potpuno bespotrebnog postupka iniciranog osvetom bivšega župana Vladimira Šišljagića prema direktoru Cestinga Marku Bagariću, koji mu je otkazao poslušnost u vrijeme unutarstranačkog sukoba u HDSSB-u koncem prošle godine, iz županijske "kase" na ime odvjetničkih troškova isplaćeno više od 120 tisuća kuna.

PROČITAJTE:Političkim progonom svojih neistomišljenika u izmišljenoj aferi ''Cesting'', bivši župan Šišljagić oštetio Županiju za preko 200 tisuća kuna!

Prema našim informacijama, nakon provale sve su stvari u stanu bile "na mjestu", što daje zaključiti kako provala nije bila "slučajna", već je počinitelj točno znao što traži, odosno po čega je došao.

Sve ovo navodono je jako uznemirilo odvjetnika Švedla, koji je, prema riječima našeg sugovornika, nakon ovoga događaja "van sebe i u strahu", a okolnosti provale i počinitelja pokušat će utvrditi policija koja je tijekom cijelog subotnjeg poslijepodneva u stanu obavljala očevid.