Osječko-baranjska

POKRENUT DISCIPLINSKI POSTUPAK

Na selfiu mladića s kokardom i šajkačom i policajac iz Tenje!

D.S., policajac iz Tenje, fotografirao se sa skupinom muškaraca na kojoj je 24-godišnji N.U. iz Tenje napravio zajednički selfi sa šajkačom i kokardom na njoj.

Policajac iz Tenje na selfiu s kokardom i šajkačom   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Fotografija je napravljena na pravoslavni Badnjak kada vjernici pravoslavne vjere odlaze u šumu po hrast da bi ga potom palili, piše Glas Slavonije.

"Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske proveli su kriminalističko istraživanje povodom objave fotografije na kojoj jedna muška osoba na kapi nosi neprimjereni simbol. Utvrđeno je da se radi o 24-godišnjem hrvatskom državljaninu te da je počinio prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog te je priveden nadležnom prekršajnom sudu, a o svemu utvrđenom dostavit ćemo izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Pošto je utvrđeno da se na fotografiji nalazi i policijski službenik Policijske uprave osječko-baranjske (prvi s lijeva, op.a.), načelnik Policijske uprave osječko-baranjske protiv njega će podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog postojanja sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti," navodi se u službenom policijskom priopćenju PU osječko-baranjske.

PROČITAJTE''Do kada će pravoslavni Božić biti u službi velikosrpske politike?''

Kako neslužbeno doznaje Glas Slavonije, ista ekipa provezla se vozilom, nedugo nakon fotografiranja, kroz mjesto Ćelije gdje su na sav glas vikali: “Ovo je Srbija”.