Crna kronika

POLICIJA PODSJEĆA NA DRAGOVOLJNU PREDAJU

U polju između Bizovca i Novaka pronašao ručnu bombu

U prijepodnevnim satima 5. siječnja, građanin je u polju između Bizovca i Novaka pronašao ručnu bombu, izvijestila je PU osječko-baranjska. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo bombu.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu

I ovaj slučaj iz policije su iskoristili da podsjete građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

"Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način", kažu u policiji.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.