Ostalo

CRO COP

Definitivno se opraštam na kraju godine

Mirko Filipović vratio se u Hrvatsku nakon još jedne velike borbe u Japanu. U Hramu borilački sporova, tokijskoj Saitama Areni Cro Cop je nakon jedne minute demolirao domaćeg borca Tsuyoshija Kosaku. Rezultat je bio slomljene kosti na licu Japanca.

CRO COP   FOTO: Goran Mehkek / CROPIX
Piše: MEdia Servis

 „Kosaka nije ozbiljnije ozlijeđen i sve će to vrlo brzo zacijeliti. Liječnik mi je rekao da mu je, navodno orbitalna kost pukla. Nisam ja o tome govorio ali su to novine u prvi plan stavile da sotoniziraju sport, a puno se veće ozlijede događaju u skijanju gdje se sa 120 kilometara na sat u spustu zabiju u ogradu. Nadam se da će Kosaka biti OK, ima potres mozga ali vjerujem da ali će to brzo proći“, rekao je Filipović. Ni naš legendarni borac nije prošao bez ozlijede. Stradala je desna šaka.

Ne dozvoljavaju bandažiranje i to nam ne pomaže. Dva kruga s tom malom gazicom, premale su rukavice i gola je šaka. Nema to smisla. Možeš samo ugroziti ruku borca, ne znam zašto je tako‘‘, poručio je Mirko Filipović. Osim zadovoljstva što je još jednom na Staru godinu slavio, ponosan je Mirko Filipović bio i na sina koji je s trenerima i njegovim pratećim timom bio uz sam ring.

„Presretan je! ‘‘Bio je to jako lijep izlet za njega, od samog puta u Japan, bio je u kutu sa mnom, osjetio je taj adrenalin izlaska na ring. Lijepa uspomena za njega“, rekao je naš borac. Iako se već oprostio od ovog sporta, Cro Cop je čvrsto odlučio da će imati još jednu ili možda dvije borbe i ta druga na posljednji dan ove godine bit će kraj super uspješne karijere.

‘‘Definitivno smo to dogovorili s Japancima i moja zadnja borba bit će u Saitama Areni. Jedna borba trebala je biti u četvrtom mjesecu, pa su termin pomaknuli na svibanj. Dugo mi je čekati do desetog mjeseca ali ne znam točno za sve termine, vidjet ćemo“, za kraj je poručio Mirko Filipović.