Ostalo

OSJEČANI U NOVU UŠLI TRČANJEM

Luka Batarilo Čerdić ponovno pobjednik Novogodišnje utrke

35. puta po redu Osječani su u Novu godinu ušli trčanjem. Tradicionalna Novogodišnja Utrka okupila je do sad najveći broj sudonika, a tome je jedan od glavnih razloga bilo i lijepo vrijeme.

Novogodišnja utrka   FOTO:Republika.eu
Piše: Dario Andraković / STV

Gradski savez za sportsku rekreaciju Sport za sve i Zajednica športskih udruga Grada Osijeka i ove godine okupili su školarce, djecu vrtićke dobi, sportaše i rekreativce da novu godinu započnu sportski na najbolji i najzdraviji način. 

Utrka je ove godine privukla velik broj sudnioka, čak i najveći do sada, jer preko 300 natjecatelja bilo je prijavljeno u svim dobnim kategorijama. Pobjednik one glavne na 3200 metara bio je kao i prošle godine Luka Batarilo Čerdić.

Najmlađi su trčali dionicu od 400 metara, a onu od 500 metara po prvi put trčali su stariji sudionici u najnovijoj kategoriji "Zdravko je krenuo".

Pobjednik te utrke bio je iskusni maratonac Ivan Ferenčak.

Na utrci su i ove godine bila poznata imena osječkog sporta, od veslača atletičara, pa do članova borilačkih klubova.

Rezultat Novogodišnje utrke je važan kao i za svakoga sportaša, i svi pobjednici bili su nagrađeni medaljama i priznanjima. No ova velika sportska manifestacija priređuje se prije svega kako bi druženje sportaša i djeletnika te ostalih građana bila najbolja čestitka za paočetak Nove godine. I ove je godine sav prihod od kotitzacija natjecatelja i sudionika išao u humanitarne svrhe.