Osječko-baranjska

HSP

Gradonačelnik Osijeka Novu godinu čestitao ukidanjem odjela za branitelje

Reakcija na ukidanje gradskog Odjela za branitelje od 1. siječnja nove godine i prenošenje njegovih nadležnosti na druge Odjele stigla je iz osječkog HSP-a. Upozorava se kako grad Osijek takvom odlukom gradonačelnika Ivana Vrkića postaje jedan od rijetkih velikih gradova koji nema zaseban odjel, koji se bavi pitanjima od interesa za braniteljsko stradalničku populaciju.

Ivan Vrkić, gradonačelnik Osijeka   FOTO:STV
Piše: Josip Dubrović / STV

Upravni odjel za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge u vrijeme vladavine Ivana Vrkića i voditelja Odbora Darka Nađa nije ispunio svoju svrhu i bavio se stvarnim problemima branitelja grada Osijeka, ističe se u HSP-ovom priopćenju, kojeg potpisuje član stranačkog predsjedništva Drago Marković.

Kako se navodi, cjelokupna aktivnost svodila se na paljenje svijeća prigodom državnih praznika ili različitih obljetnica iz Domovinskog rata.

S obzirom na, kako je navedeno, izjavu predsjednika Odbora za branitelje Darka Nađa da je ukidanje Upravnog odjela prijedlog branitelja, HSP grada Osijeka postavlja pitanje: „Koji su to branitelji ili udruge tražili ukidanje Odjela koji bi se trebao baviti njihovim problemima u gradu te zašto ovaj Odjel nije funkcionirao puno kvalitetnije u zadnje četiri godine i bavio se stvarnim problemima branitelja?

U HSP-u su, kažu, stava kako Odjel treba ostati, a njegov rad unaprijediti, kako bi konačno profunkcionirao na pravi način.