Vukovarsko-srijemska

VINKOVCI

Potpisan ugovor o uređenju obala Bosuta

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković potpisali su u petak ugovor o uređenju obala Bosuta u dijelu u kojem ta rijeka protječe kroz Vinkovce i bližu okolicu u dužini od devet kilometara.

Bosut   FOTO:Google
Piše: Media Servis

"Riječ je o velikom i važnom poslu kojim želimo rijeku Bosut, koja protječe kroz Vinkovce i čije su obale uređene u samom centru grada, još više približiti građanima tako da uredimo obale u dijelu od izletišta Sopota do nove brane", rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i dodao kako će provedba tog projekta trajati nekoliko godina i stajati nekoliko milijuna kuna.

Po njegovim riječima, 90 posto svih troškova "pokrit će Hrvatske vode, a Grad Vinkovci preostalih 10 posto". 

"Dogovorili smo se da s novom godinom krećemo u posao projektiranja svega onoga što želimo napraviti. Bosut je duša Vinkovaca i zaslužuje ljepši izgled", dodao je Bosančić.

 Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao je kako će se s obje strane Bosuta izgraditi šetnice i biciklističke staze. Želimo potaknuti građane da žive uz naše rijeke. Bosut to zaslužuje, a i Vinkovci. Cijeli prostor uz Bosut bismo i hortikulturno uredili, a razmišljamo i da ga biciklističkim stazama povežemo s okolnim naseljima kroz koja protječe ova rijeka", rekao je Đuroković, koji je s Ivanom Bosančićem obišao Bosut u središtu Vinkovaca.