Vukovarsko-srijemska

SMANJENJE NEZAPOSLENOSTI

Na javnim radovima u Vukovaru uposleno 25 osoba

U vukovarskoj gradskoj upravi u srijedu su uručeni ugovori za 25 osoba koje su posao dobile u okviru javnih radova kroz program "Aktivacija nezaposlenih osoba na poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i bujičnih poplava", koji se provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Ivan Penava   FOTO:Vlado Kos / Cropix
Piše: HINA

"Naš je cilj smanjenje nezaposlenosti kroz poticanje razvitka vukovarskog gospodarstva, no ovom mjerom ćemo u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje financijski olakšati život 25 vukovarskih obitelji, a ujedno ćemo doprinijeti ljepšem izgledu grada te dobrobiti cjelokupne zajednice", istaknuo je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Najavio je kako će uskoro u sklopu projekta "Zaželi" u Vukovaru posao dobiti i 50 teže zapošljivih žena. 

Uposleni će, rekao je, raditi na radovima krčenja i revitalizacije, uklanjanja drveća i niskog raslinja, sanaciji poljskih putova.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta poput snijega, osobe zaposlene u programu javnih radova odrađivat će poslove čišćenja snijega na nogostupima koji nisu obuhvaćeni planom Zimske službe, kao i nogostupa ispred kuća starijih i nemoćnih osoba, te dostave namirnica starijim i nemoćnima.

(Hina)