Osječko-baranjska

UNUTARSTRANAČKI IZBORI OCIJENJENI DEMOKRATSKIM

HDZ želi gradonačelnika u Osijeku

Osječki i osječko-baranjski HDZ je jedinstven i nikada jači – poručio je novoizabrani predsjednik gradskog odbora ove stranke, Ivan Radić. Nakon unutarstranačkih izbora, u HDZ-u se kažu, pripremaju za sljedeće lokalne izbore.

HDZ želi gradonačelnika u Osijeku   FOTO:STV
Piše: Jelena Grgić / STV

Predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić ocijenio je unutarstanačke izbore na koje je izišlo više od 1.200 članova stranke, demokratskim. Dio smo iste političke obitelji i nakon izbora djelujemo zajedno – kazao je Radić. Čestitao je protukandidatu Domagoju Mikuliću te najavio planove.

"Napraviti sinergiju državne, županijske i gradske organizacije gdje 2021. očekujemo da ćemo dobiti gradonačelnika grada Osijeka po principu kao što smo dobili i župana", rekao je predsjednik GO HDZ-a Osijek Ivan Radić.

Predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Anušić koji je na stranačkim izborima podupirao Mikulića, izjavio je kako nema osjećaj da je članstvo stranke glasujući za Radića glasovalo protiv njega.

"Ono što želim još decidirano, jasno i nedvosmisleno reći to je rekao i Ivan, to je da HDZ i vrh stranke nisu imali svoje kandidate, svoje prioritete unutar ovih izbora. HDZ priznaje svakog odabranog kandidata posebno kada je odabran na ovakav način gdje smo imali dva kandidata i gdje se glasalo po principu jedan član, jedan glas po prvi puta u HDZ-u", rekao je predsjednik ŽO HDZ Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

HDZ ima jedan cilj, a to je preuzeti odgovornost za vođenje grada Osijeka. Tri godine nije malo, pripremit ćemo se i bit ćemo spremni – zaključio je Anušić.