Vukovarsko-srijemska

ZA VIŠE OD 5500 OSOBA

Grad Vukovar osigurao božićnice za umirovljenike i socijalno ugrožene

Socijalno najugroženiji stanovnici Vukovara i umirovljenici čije mirovine ne prelaze iznos od 2.500 kuna, dobit će božićnice u iznosu od 100 do 250 kuna, ovisno o visini mirovine, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare u vukovarskoj gradskoj upravi, a po podacima gradske uprave, to će pravo ostvariti više od 5500 osoba.

Ilustracija   FOTO:Tom Dubravec / CROPIX
Piše: Republika.eu / Hina

Zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček, rekao je da prema podatcima uprave pravo na božićnicu ima 4.943 korisnika starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina, korisnika invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a koji nisu u radnom odnosu, te 371 korisnik mirovina priznatih uz primjenu međunarodnih ugovora – inozemnih mirovina vukovarskih umirovljenika, za čije je božićnice u gradskom proračunu osigurano 900.000 kuna. 

U povodu nadolažećih blagdana isplatit ćemo i jednokratnu novčanu naknadu korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja Grada Vukovara u iznosu od 250 kuna po korisniku za ukupno 260 korisnika, za što je u proračunu osigurano 65.000 kuna, kazao je Pavliček.

Grad Vukovar će u vrijeme božićnih blagdana darivati i korisnike pučke kuhinje prigodnim poklon paketima hrane i osnovnih higijenskih potrepština.

Pučka kuhinja u Vukovaru ima 72 korisnika. Budući da broj korisnika nije stalan naručit će se 80 prigodnih paketa za božićne blagdane u vrijednosti do 150 kuna, a ako se dogodi da ostane viška paketa, ravnomjerno će se raspodijeliti svim korisnicima pučke kuhinje. Za tu je potrebu u vukovarskog gradskom proračunu osigurano 12.000 kuna, rečeno je na konferenciji za novinare.