Vukovarsko-srijemska

''VUKOVARU ZADAR''

Vukovarskom Caritasu humanitarna pomoći Zadra

Kamion s hranom i osnovnim higijenskim potrepštinama te 31.500 kuna donacije prikupljeno je i dopremljeno u ponedjeljak vukovarskom Caritasu u humanitarnoj akciji „Vukovaru ZaDar“, a nositelj akcije je Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar.

Ilustracija   FOTO:Bruno Konjevic / CROPIX
Piše: HINA

 U humanitarnoj akciji također su sudjelovali Zadarska županija, grad Zadar, zadarski gospodarstvenici te zadarski vrtići i škole.

 Sudionike akcije koje je predvodila časna sestra Melhiora Biošić, počasna predsjednica Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara iz Zadra, primio je u Vukovaru župan vukovarsko-srijemski Božo Galić.

 Uz zahvalu na donaciji istaknuo je kako se akcija „Vukovaru ZaDar“ organizira već 22. put.

„Ova humanitarna akcija pokazuje zajedništvo hrvatskoga naroda, a zajedništvo je naša budućnost“, rekao je župan Galić.

 Časna sestra Biošić rekla je da je Zadarska županija na račun vukovarskog Caritasa uplatila 10.000 kuna, a dvostruko veći iznos prikupila su djeca iz zadarskih vrtića te učenici osnovnih i srednjih škola, među ostalim i izradom i prodajom suvenira i rukotvorina.

 „Ovime ne činimo dobro samo Vukovaru nego i sebi, a na ovaj način odgajamo i našu djecu. Akcijom želimo, također, bar malo ublažiti boli i rane koje su još uvijek u srcima Vukovaraca“, rekla je časna sestra Biošić dodavši da je cjelokupna humanitarna pomoć namijenjena socijalno najugroženijima.

 Sudionike humanitarne akcije „Vukovaru ZaDar“ primio je i vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček.

 „Uvjeren sam da će ova humanitarna pomoć doći do onih u najvećoj potrebi, a na nama kao gradskoj upravi jest da se pobrinemo kako bi socijalni slučajeva u gradu bilo što manje“, rekao je,  uz zahvalu na donaciji, Pavliček.

(Hina)