Osječko-baranjska

RIJEČ JE O MEDIJSKIM ŠPEKULACIJAMA

Izbori za predsjednika osječkog HDZ-a ne ponavljaju se!

Nema mira u osječkom HDZ-u. Samo dan nakon što su održani izbori za predsjednika osječkog HDZ-a, pojavila su se medijska nagađanja kako će se izbori ponoviti! Ipak, naš izvor iz vrha same stranke tvrdi - od toga neće biti ništa.

HDZ   FOTO:STV
Piše: Republika.eu

Posjetimo, na jučer održanim izborima članstvo je odlučilo kako je novi predsjednik Ivan Radić. On je, prema podatcima kojima raspolažemo, svog protukandidata Mikulića pobijedio sa oko 150 glasova razlike.

No, kako danas donosi portal Post.hr, inače blizak struji Osječko-baranjskog župana Ivana Anušića koji je na izborima podržao kandidata Mikulića, izbori bi se mogli ponoviti!

Naime, sinoć oko ponoći, piše navedeni portal, HDZ Osječko-baranjske županije na svojim je stranicama objavio kako su rezultati neutvrđeni za predsjednika gradske organizacije i za predsjednika temeljne organizacije Novi grad. Neslužbene informacije o broju glasova za predsjednika Gradske organizacije govore u prilog kandidatu Ivanu Radiću, koji je u odnosu na protukandidata Domagoja Mikulića u prednosti za stotinjak glasova. 

Unatoč razlici, nastavlja dalje Post.hr, "neutvrđeni" rezultati u praksi znače ponavljanje izbora. Članak 90. Propisnika o provođenju unutarstranačkih izbora i izbora tijela i dužnosnika HDZ-a kaže da ako se prilikom prebrojavanja glasova utvrdi da je glasovao manji broj birača od broja glasova u glasačkoj kutiji, glasovanje na tom biračkom mjestu će se ponoviti.

Ipak, kako za naš portal kaže izvor iz samog vrha stranke, od ponovljenih izbora neće biti ništa! Sporan je samo jedan listić, te je riječ samo o pokušaju pritiska nezadovoljne strane.

Domagoj Mikulić u izjavi za STV prokomentirao je jučerašnje izbore. Čestitao je svom protukandidatu na pobjedi, a odluka o eventualnom ponavljanju izbora, kaže, na Gradskom je izbornom povjerenstvu.

S druge pak strane, pobjednik jučerašnjih izbora Ivan Radić zahvalio se članovima stranke koji su izašli na izbore, a čestitao je i svom protukandidatu na broju osvojenih glasova.

Radić je također rekao kako nije zadovoljan s radom Kluba vijećnika u Gradskom vijeću grada Osijeka, i na tome kao novi predsjednik planira poraditi.

Iz HDZ-a bi se o svemu trebali očitovati u roku od 48 sati, a pokažu li se ove informacije točnima ili ne, ovi će izbori, koji su ionako već uvelike obilježeni frakcijskim sukobima unutar stranke, u javnosti poprimiti još negativniju sliku.