Svijet

BOGAT RASPORED AKTIVNOSTI

Predsjednica u radnom posjetu SAD-u

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u radnom je posjetu Sjedinjenim Američkim Državama u sklopu kojeg će posjetiti Boston, New York i Washington.

Kolinda G.K.   FOTO:Damir Krajac / CROPIX
Piše: Media Servis

 Radni posjet Sjedinjenim Američkim Državama Predsjednica će započeti u Bostonu gdje će posjetiti Tehnološki institut Massachusettsa (MIT) i uručiti odlikovanja Republike Hrvatske istaknutom hrvatskom znanstveniku Marinu Soljačiću. Održat će predavanje na Sveučilištu Tufts, Fletcher fakultetu prava i diplomacije na temu „Višedimenzionalni pristup u hrvatskoj vanjskoj politici“.

U utorak predsjednica Grabar-Kitarović u New Yorku će održati bilateralni sastanak s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antoniom Gutterresom te sastanak s istaknutim ženama na dužnostima u Ujedinjenim narodima na temu osnaživanja položaja žena, a dan kasnije u ime Republike Hrvatske govoriti na sjednici Vijeća sigurnosti o radu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju.

Nakon New Yorka hrvatska Predsjednica putuje u Washingtonu gdje će nazočiti svečanom obilježavanju 25 godina diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske te na Atlantskom vijeću SAD-a održati strateški razgovor na temu Inicijative triju mora.