Tenis

ŽUPANIJA I GRAD DIJELE TROŠKOVE

Davis cup Hrvatska-Kanada 2. veljače u Osijeku!

Potpisan je ugovor o zajedničkoj organizaciji Davis Cup susreta Hrvatska – Kanada koji će se održavati u Osijeku od 2. do 4. veljače iduće godine. Županija i Grad Osijek suorganizatori su ovoga teniskog susreta i ravnopravno su podijelili troškove – svatko po 250 tisuća kuna.

Davis cup Hrvatska-Kanada 2. veljače u Osijeku!   FOTO:STV
Piše: Marin Ćurić / STV

Zovemo sve naše najbolje igrače i za sada imamo pozitivne signale da će biti na raspolaganju za mečeve protiv Kanade, no ne možemo to jamčiti – kazali su u Hrvatskom teniskom savezu po potpisivanju ugovora. Zadnji put kad se ovdje igralo protiv Španjolaca imali smo fantastičan doživljaj uz veliki podršku publike i izvrsnu suradnju s organizatorima – podsjećaju u HTS-u zašto je Osijek izabran ponovno.

"To je bio jedan takav doživljaj koji nas je i obavezao da i ponovo u idućem susretu prvo razgovaramo sa Gradom Osijekom. Puno hvala i županiji osječkoj i Gradu Osijeku što nas podržavaju što nam daju opet priliku da ponovo u Osijeku dočekamo Kanađane", rekao je predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković.

"Tu smo na raspolaganju, želimo biti dobri domaćini, kao što inače jesmo i to ćemo zasigurno i biti. I želimo naravno našoj reprezentaciji uspjeh, pozivamo naše građane, sve one koji vole sport, tenis, da dođu i pogledaju te mečeve", rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Grad i županija ustupili su Hrvatskom teniskom savezu besplatno infrastrukturu i dvoranu Gradski vrt. Iz osječke gradske Uprave najavljuju kako će se ponovno potvrditi kako je Osijek pravi organizator, pravi domaćin i pravi navijač.