Politika

BRANIMIR GLAVAŠ

Šeks nikada nije bio suradnik UDBe ni SDSa!

Nakon teksta u Jutarnjem listu koji piše kako je je Vladimir Šeks bio na operativnoj vezi s jugoslavenskom Službom državne sigurnosti, na svom je Facebooku reagirao Branimir Glavaš. "Šeks nikada nije bio suradnik UDBe ni SDSa", kaže Glavaš koji smatra kako je ovo pokušaj teške kompromitacije Vladimira Šeksa kako bi se pritisnulo predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, da se stvarno distancira od Šeksa i udalji ga iz svoje blizine.

Nakon teksta u Jutarnjem listu reagirao je Branimir Glavaš   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu / Facebook

Reakciju Branimira Glavaša prenosimo u cijelosti:

ŠEKS NIKADA NIJE BIO SURADNIK UDBe ni SDSa!

Ovo što čitam u današnjem Jutarnjem listu nije ništa drugo do pokušaja teške kompromitacije Vladimira Šeksa kako bi se pritisnulo predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, da se stvarno distancira od Šeksa i udalji ga iz svoje blizine. Šeksov "krimen" je taj što je prije mjesec dana dao intervju u kojem je javnost upoznao sa svojim odličnim političkim procjenama i savjetničkim vještinama, prema premijeru Plenkoviću.

Stava sam da je kod toga intervjua u prezentaciji svoje savjetodavne uloge uoči razlaza HDZ-a i MOST-a Šeks pogriješio, jer je time indirektno naštetio Plenkoviću. Naime, Šeksove procjene da ukoliko Plenković popusti pritiscima MOST-a i SDP-a kod pokušaja smjene ministra Zdravka Marića, bile su potpuno točne, jer bi slijedeći koji bi se našao na udaru MOST-a, uistinu bio i sam premijer. 

Šeks u javnosti može biti percipiran "ovakav ili onakav", ali u jedno sam siguran, a to je da Vladimir Šeks nije nikada bio suradnik UDBe i njezine sljednice SDSa (Službe državne sigurnosti).

Potpuno je jasno kako iza svega toga stoji MOST, ali i kolovođe desnog krila HDZ-a kojima Šeksova politička dugovječnost uopće ne odgovara. Od svih tih podmetanja i igara "dvorskih luda" sa Pantovčaka, ne bih abolirao jednog od savjetnika predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović.

Naime, mentalni sklop, razmišljanje i rukopis jednoga od njih mi je nešto poznat. Sve to skupa me jako podsjeća na psiho profil jednoga od njih s kojima sam desetak godina surađivao, a to je Mate Radeljić.

Sa Šeksom sam prošao baš sve. Od međusobnog uvažavanja, do međusobnih ratova i neskrivene potpuno bespotrebne obostrane mržnje, ali nikada niti u najvećem bijesu ga nisam optužio da je bio suradnik UDBe za vrijeme komunizima, jer to stvarno nikada nije bio.

Ovaj način podmetanja mi je dobro poznat, jer su i mene na isti način nastojali diskreditirati još početkom devedesetih kod predsjednika Tuđmana.