Ostalo

VATERPOLO

Barakude potopile Rusiju na otvaranju Svjetske lige

Hrvatska vaterpolska reprezentacija natjecanje u Svjetskoj ligi otvorila je pobjedom. U svom prvom nastupu nakon osvajanja svjetskog zlata u Budimpešti Barakude su u Zadru s visokih 14:4 nadigrale Rusiju

Hrvatska vaterpolska reprezentacija natjecanje u Svjetskoj ligi otvorila je pobjedom.   FOTO:Luka Gerlanc / CROPIX
Piše: Media Servis

Najbolji igrač utakmice bio je Loren Fatović s četiri postignuta pogotka, potom Ante Vukičević s tri i Marinić Kragić s dva zabilježena pogotka.           

„Očekivali smo i težu utakmicu međutim pokazali smo da je pristup pravi, pripremili smo se na najbolji mogući način i rezultat je ova velika razlika što nam daje pravo na optimizam za ubuduće“, rekao je Luka Lončar. Hrvatska se u 1. kolu kvalifikacijske ‘B‘ europske skupine natječe za plasman na završni turnir Svjetske lige. U skupini ‘B‘ još se nalazi reprezentacija Njemačke s kojom se Barakude sastaju u 3. kolu, 16. siječnja 2018., kao i u posljednjem 6. kolu koje će se odigrati 10. travnja 2018. Uzvratnu utakmicu s Rusijom igraju u 4. kolu, 13. veljače 2018. U ostalim europskim kvalifikacijskim skupinama nalaze se reprezentacije Srbije, Rumunjske i Crne Gore u skupini A, dok su u skupini C Nizozemska, Španjolska i Mađarska. Samo pobjednici svake od skupina plasirat će se na završni turnir.