Nogomet

SLAVONSKI DERBI SVE BLIŽE

Uvertira dvoboja Osijek - Cibalia u znaku Dana sjećanja na Vukovar i žrtve Domovinskog rata

U tjednu nakon uspjeha hrvatske reprezentacije i plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, osječki ljubitelji nogometa iščekuju slavonski derbi Osijeka i Cibalije, u okviru 16. kola Hrvatski telekom Prve lige. Igrat će se u subotu u Gradskom vrtu s početkom u 15 sati, na dan sjećanja na Vukovar i žrtve Domovinskog rata u gradu-heroju. Stoga će i uvertira ovoga dvoboja imati već prepoznatljiv scenarij kojega pripremaju u osječkom prvoligašu, kako i priliči tako značajnoj obljetnici, kakva je vezana uz 18. studenoga.

Kohorta   FOTO:Vlado Kos / Cropix
Piše: Republika.eu / NK Osijek

Svaka utakmica između Osječana i Vinkovčana ima svoju draž, pa će takva biti i subotnja jer je podjednako važna i jednima i drugima. Osijek je domaćin, zauzima visoko drugo mjesto na tablici i shodno svojim ambicijama predstojeći dvoboj svakako želi riješiti u svoju korist. S druge strane, Cibalia bi u svojoj borbi za bijeg iz opasne zone zasigurno bila prezadovoljna podjelom bodova…

Četvoricu zaustavili kartoni

Bijelo-plavi nikako da kompletiraju svoje redove, budući da im cijelo vrijeme, u svim nastupima, barem poneki igrač nedostaje. Šorše već dugo nema ni u kakvim kombinacijama i za njega je prvi dio sezone završen, a sada se pojavio i problem s kartoniranim igračima. Treću javnu opomenu na gostovanju u Zaprešiću dobili su Boban, Hajradinović i Lukić, dok je Pušić zaradio isključenje igrajući za Osijek II u Požegi.

To znači da niti jedan od njih četvorice neće biti na raspolaganju stručnom stožeru, pa je vrlo bitno da do subote svi ostali budu zdravi i spremni za nastup. Znamo da su Bočkaj i Grezda imali reprezentativne obveze i da će se suigračima naknadno priključiti, no tko god bude u sastavu, Zekić bez ustezanja očekuje maksimum i dakako – nove bodove na kontu.

Izvor: NK Osijek