Osječko-baranjska

KIŠNI DAN UČINILI SUNČANIM

Ples, čokolada, gluma i veselje obilježili Dan OŠ "Augusta Šenoe"

Kroz mnogobrojne radionice osječka osnovna škola "August Šenoa" obilježila je svoj dan. Širom su otvorili vrata svim gostima i pokazali kako se uz malo ljubavi, kreativnosti i znanja može puno toga učiniti, ali i kišni dan učiniti itekako sunčanim.

OŠ August Šenoa   FOTO:STV
Piše: Sanja Azenić / STV

Pjesma, ples, gluma, pričanje priča, slatke radionice kao i one kreativne likovne danas su se mogle vidjeti u školi Augusta Šenoe. Uz 300-tinjak djece kako bi radionice bile što uspješnije, šarenije i veselije sudjelovali su i roditelji, djedovi i bake i mnogi drugi. Na jednoj su pokazali svoje plesačko umijeće.

A bila je tu i najslađa radionca, ona na kojoj se pravila čokolada. Od društvenih igara učenici su odabrali igrati šah.

A da je nova oprema potrebna i da će djeci itekako pomoći u radu složio se ravnatelj škole Krešimir Ćosić.

"Pripremamo se i gledamo kako da isfinanciramo informatičku učionicu koja bi bila malo bolja zbog toga što će ići sada malo drugačije poučavanje informatike, malo će ranije krenuti i inače gledamo da smo u trendovima, jer ta informatička tehnologija zastarijeva vrlo brzo. Evo sada smo dobili i robotiku i dobili smo ova microbit računala isto za 5. razred, danas ih baš trebamo podijeliti, sve im je to budućnost očito", kaže ravnatelj škole Krešimir Ćosić.

Ćosić je dodao kako ovu školu čine sve učiteljice i učitelji, stručne i tehničke službe te djeca i roditelji, učenici sadašnji i bivši jer upravo je ljepota i snaga škole u ljudima koji u njoj borave i generacijama koje su kroz nju prošle, a danas se vraćaju kao roditelji, ali i donatori ili volonteri na njezinom uređenju. A s onim što su djeca i učitelji danas pokazali zasigurno bi bio ponosan i sam Šenoa.