Ostalo

ODRŽAN SASTANAK

Policajcima ne smije nedostajati oprema

U Ministarstvu unutarnjih poslova održan je sastanak ministra Davora Božinovića i predstavnika sindikata koju djeluju u MUP-u. Dijalog će biti kontinuiran , složili su se sugovornici. Ministar je istaknuo da se ne smije više nikad dogoditi da policajcima nedostaje oprema. Na sastanku je bilo riječi o nedavno potpisanom temeljnom kolektivnom ugovoru, povećanju koeficijenata, opremi policajaca, rekao je Dubravko Jagić iz Sindikata policije: "Vjerujem u dobru sinergiju na dobrobit svih zaposlenih u MUP-u i na korist sigurnosti svih građana RH".

Policija   FOTO:Nikola Vilic / CROPIX
Piše: Media Servis

 Boris Pleša iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika osvrnuo se na socijalni dijalog: "Izuzetno mi je to važno naglasiti - MUP je značajan obzirom na broj ljudi koji zapošljava i zato je vrlo važno da se u ovom Ministarstvu odvija razina dijaloga na primjerenoj razini".

Zadovoljan je i ministar Božinović koji je podsjetio na dogovor oko opreme za policajce. Do kraja godine bit će realizirana oprema u vrijednosti 27 milijuna kuna, a novi tim u Ministarstvu ubrzao je procese, rekao je i podsjetio da od kada je preuzeo MUP, oko 5 tisuća nije imalo svu opremu, a puno je natječaja bilo poništeno. Najavio je dugoročnije okvirne sporazume vrijedne 100 milijuna kuna. Više nikad ne smije doći do situacija da policijskim službenicima nedostaje oprema, ističe ministar:

"Imat ćemo situaciju predvidivosti i sigurnosti kad je u pitanju nabava, sigurnost kad je u pitanju oprema policajaca, a to će koristiti gospodarskim subjektima koji će raditi s Ministarstvom i moći će planirati proizvodnju na duže razdoblje, a to je privilegija u ovim vremenima." Jagić je upitan za rast plaća: " Dogovaramo oko tih stvari, porasta će biti. Radi se o fiskalnoj politici vlade. Svi u MUP-u su potplaćeni. Nemamo plaće kakve bismo trebali imati obzirom na posao koji radimo".