Nogomet

OMLADINSKI POGON SVE MASOVNIJI

Žitnjak: Svakim novim okupljanjem i treningom razvija se privrženost Klubu

NK Osijek je ponosan što je po broju svojih igrača u seniorskom pogonu, poniklih u Gradskom vrtu, prvi među svim klubovima u Europi! Zato je dječacima koji treniraju u našem prvoligašu privilegija što su dio nogometne obitelji Bijelo-plavih.

U omladinskom pogonu okupilo se oko 130 dječaka različitih godišta   FOTO:NK Osijek
Piše: Republika.eu / NK-Osijek.hr

Odnosi se to i na one najmlađe članove Kluba, polaznike Otvorene škole koja je započela s radom 1. kolovoza 2016.godine. U međuvremenu je okupila oko 130 dječaka različitih godišta, od kojih su najmanji još uvijek – vrtićarci. 

Najljepše je vidjeti nasmijanu djecu

Treninzi najmlađih članova organizirani su dva puta tjedno, a s njima rade treneri Zdenko Kurtović, Dražen Vidović, Igor Budiša, Danijel Bogdan, Tomislav Priegl, Karlo Primorac, Dino Krolo, Filip Šušnjara pod nadzorom voditelja Škole, Miroslava Žitnjaka. 

''Jako sam zadovoljan i odazivom djece, a posebno njihovom reakcijom. Mogu reći da smo postigli onaj osnovni cilj. Želimo da su oni veseli, da se igraju i zabave, a vidimo radost na njihovim licima. Osim toga, svakim se novim okupljanjem i treningom stvara i razvija privrženost Klubu, a djeca i njihovi roditelji postaju dio naše klupske stvarnosti. Vidimo da se stalno pomiču granice, dolaze nam sve mlađi polaznici, neki su čak 2012.godište! Njima se i mi treneri moramo prilagoditi, ne samo u onoj osnovnoj nogometnoj obuci, nego prvenstveno pedagoški i edukativno. Možda to sve skupa ponekad djeluje kao zabava, ali je činjenica da zahtjeva visoku razinu organiziranosti'', rekao je Žitnjak

Prijave su uvijek moguće

Dakle, poštovani roditelji, omogućite svojim malim nogometašima da se u našoj sredini osjećaju sretno i zadovoljno. Neki među njima sigurno će ostvariti zavidnu karijeru. Baš kao i svi oni brojni hrvatski reprezentativci koji su prve ozbiljnije nogometne korake napravili u Nogometnom klubu Osijek iz kojega su dogurali do hrvatske reprezentacije i europskih klupskih velikana. Za upis vaše djece u Otvorenu školu NK Osijek prijaviti se možete u bilo koje doba godine. Potrebno je doći u Gradski vrt, javiti se nekome od trenera mlađih kategorija ili pak voditelju Žitnjaku. Prethodno sve ono što vas zanima ili pak trebate znati kada je riječ o treniranju, članarini i uvjetima upisa možete saznati na našoj web stranici.

Članarina i uvjeti

Polaznici Škole nogometa dužni su plaćati članarinu koja pojedinačno iznosi 200 kuna. Godišnji iznos članarine za jednokratno plaćanje je 1.500 kuna. Članarinu ne moraju plaćati polaznici koji su djeca stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, oni kojima su oba roditelja preminula, djeca zatočenih hrvatskih branitelja kao i djeca čiji roditelji dostave rješenje Centra za socijalni rad. 

Također, od plaćanja mjesečne članarine izuzeti su registrirani igrači kadetske i juniorske kategorije. 

IZVOR I DALJNJE INFORMACIJE: NK-Osijek.hr