Osječko-baranjska

NA POTEZU JE OSJEČKA GRADSKA UPRAVA

Automobila na igralištu OŠ Franje Krežme više nema, no još uvijek nema ni djece

Nastavlja se priča oko igrališta osnovne škole Franje Krežme u Osijeku. Automobila na igralištu više nema, no nema još uvijek ni djece. Prisutna je tek teška metalna ograda koja bi, izgleda, trebala dobiti ponešto izmijenjenu svrhu. Čini se kako djeca još neko vrijeme neće na igralište i to zbog vlastite sigurnosti!

Igralište OŠ Franjo Krežma   FOTO:STV
Piše: Marin Ćurić / STV

Sve stavke iz Ugovora smo ispoštovali, uklonili smo automobile i betonska površina spremna je za sportske aktivnosti za potrebe učenika osnovne škole Franje Krežme – kažu na Filozofskom fakultetu koji je posljednjih mjeseci bio na meti kritika brojnih roditelja učenika škole. Fakultet je uistinu odradio svoj dio posla, no ograda je još uvijek tu. Ona je izgrađena prema Pravilniku o jednostavnim građevinama za koje nije potrebna građevinska dozvola, pojašnjava dekanica Filozofskog fakulteta.

"Ona stoji i nismo je uklanjali jer su nas iz grada zamolili da ju ostavimo, da će je najvjerojatnije iskoristiti i na neki način doraditi kako bi ispoštovali stavku iz ugovora da je potrebno postaviti jednu ogradu u obliku loptobrana visine 5 metara. -To je znači takozvani kavez? Samim time se osiguravate da lopta ne bi razbila neke prozore na vašem fakultetu? -Pa tako je, hoće li to biti kavez ili ne, to je sada na školi i gradu da dalje realiziraju", priča za STV dekanica Filozofskog fakulteta u Osijeku Loretana Farkaš.

Na osječkoj je gradskoj Upravi dakle ovu površinu urediti i osigurati. Kada će to biti i koliko će koštati još uvijek nije poznato. Sudski vještak utvrdio je kako površina nema uvjete za održavanje bilo kakvih sportskih aktivnosti i da nije sigurna za korištenje – dodaje dekanica. Za to vrijeme, Filozofski fakultet kojemu su osigurana zamjenska parkirna mjesta u Jegerovoj i Školskoj ulici u suradnji s policijom građane upozorava da ne parkiraju na mjestima označenima bijelom bojom oko fakulteta, jer su osigurana za djelatnike fakulteta. Ovo nije jedina vijest s ovog fakulteta. Prošle srijede Fakultetsko vijeće donijelo je odluku da postanu prvi pet friendly fakultet na kojem kućni ljubimci slobodno hodaju.

"Sve više imamo studenata sa posebnim potrebama koji koriste pomoć pasa vodiča i odlučili smo dopustiti kratkotrajan ulazak ljubimcima u naše prostore. Ako netko treba nešto kratko obaviti u našim službama, u referadi, u knjižnici. Donijeli smo i poseban Pravilnik, na ulazu u fakultet se mora registrirati, kamo se ide, koliko se planira zadržati, tko je vlasnik kućnog ljubimca", priča dekanica Farkaš.

Dakako, potrebno je voditi računa o higijenskim uvjetima, dodaje dekanica, a boravak kućnih ljubimaca na fakultetskoj nastavi i ispitima - nije dopušten.