Osječko-baranjska

294 PREKRŠAJA I OSAM PROMETNIH NESREĆA

Osječko-baranjska policija za ''Martinje'' uhvatila 40 alkoholiziranih i jednog drogiranog vozača!

U cilju sprječavanja prometnih nesreća tijekom vikenda, kada se na području čitave Republike Hrvatske, a tako i na području Osječko-baranjske županije, održavao narodni običaj krštenja mošta, odnosno, ''Martinje'', policijski službenici provodili su akciju pojačanog nadzora prometa. Svoje su aktivnosti usmjerili i na sprječavanje vožnje pod utjecajem alkohola i opojnih droga, a samim time na povećanje ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

Ilustracija   FOTO:Darko Tomas / CROPIX
Piše: Republika.eu

Tijekom provođenja akcije policijski službenici evidentirali su ukupno 294 prekršaja, od čega se 40 odnosilo na upravljanje motornim vozilom uz prisutnost alkohola u krvi vozača i jedan na upravljanje vozilom uz prisutnost droga u organizmu (vozač osobnog automobila). 

Policijski službenici obavili su kontrolu ukupno 944 vozača. Od 40 vozača kojima je utvrđena prisutnost alkohola u krvi, 32 su bili vozači osobnih automobila i 8 biciklista.

U vrijeme akcije, na području PU osječko – baranjske evidentirali smo osam prometnih nesreća. Dvojici sudionika prometnih nesreća evidentirali smo nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi.

U istoj akciji, Vukovarsko-srijemska policija alkotestirala je 434 vozača, a njih 19 imalo je prisutnost alkohola u organizmu.

Izdvajaju prometnu nesreću na području Policijske postaje Vrbanja, u kojoj je vozač osobnog automobila sa prisutnošću alkohola u organizmu od 2,07 promila udario u službeno vozilo policije.