Nogomet

DONEDAVNO SU NAM TALENTIRANA DJECA BJEŽALA

Marin Skender: ''Završetkom kampa NK Osijek će postati hit destinacija za sve mlade igrače regije!''

NK Osijek je ulaskom novih vlasnika znatno osnažio svoj operativni kadar. Posljednja ljetna akvizicija je Marin Skender, rođen 1979. godine, jedan od istaknutijih hrvatskih vratara posljednjih petnaestak godina. U osječkom prvoligašu obnaša dužnost glavnog skauta i pomoćnika sportskog direktora. Svojedobno je figurirao kao najbolji vratar u Prvoj HNL.

Marin Skender   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu

Podsjetimo, Skender je karijeru iz drugoligaša Vukovara '91 nastavio u Gradskom vrtu gdje se zadržao gotovo sedam godina. Nakon NK Osijeka prelazi u NK Zagreb i igra jednu sezonu. Od 2010. do 2011. godine igra za Dinamo Zagreb kada 2012. prelazi u FC Dila Gori iz Gruzije gdje se također zadržava jednu sezonu. Nakon Gruzije se skrasio u danskom SønderjyskE, ostavljajući značajan trag sa odigranom 121 utakmicom kroz četiri godine. Pročitajte Skenderov intervju koji prenosimo s NK Osijek TV.

Jeli lakše biti skaut u odnosu na igračku karijeru?

Ja bih rekao da nije jednostavno ni jedno ni drugo, međutim ipak je bilo jednostavnije biti fokusiran na trening i utakmicu, slušati ono što ti se govori, trenirati, braniti i razmišljati samo o jednoj stvari. Definitivno, skautiranje je malo zahtjevniji posao, ali je isto tako izazovan i može se uživati u njemu.

U tvom vratarskom CV-u ostati će zapisano da si bio djelom i one najljepše reprezentativne priče u vrijeme sjajnih nastupa hrvatske nacionalne vrste?

To je dio karijere na koju sam najviše ponosan. Između 2006. i 2009. godine bio sam na širem i užem popisu kandidata. Jedno vrijeme sam bio treći, pa čak i drugi golman reprezentacije.

Ovo je sasvim drugačiji NK Osijek u odnosu na onaj klub iz kojega si svojedobno odlazio kao vratar?

Sa smiješkom mogu reći da ste u pravu, jer je meni oduvijek bio san boriti se s Osijekom za neki trofej. Oduvijek smo bili između trećeg i sedmog mjesta što je najgore za nekog sportaša koji se želi natjecati i doživjeti neke izazove u svojoj karijeri. Ali evo, sada uživam u nečemu u čemu nisam mogao uživati u tih šest godina igračkog staža.

Imate danas odgovornu poziciju glavnog klupskog skauta?

To je velika odgovornost i izazov. Isto tako sam i pomoćnik sportskog direktora. Tu su poslovi organizacije prve ekipe koja je igrala europska natjecanja i prvenstvene utakmice. Također, tu je i nedavno oformljena B ekipa Osijeka koja je u vrhu treće lige, s kojom je plan da uđe u drugu ligu. Također juniorska, kadetska i pionirska ekipa igraju najviši rang natjecanja. Imamo prvi put mogućnost u zadnjih 10-15 godina da mi skautiramio i dovodimo igrače iz cijele regije. Nama se događalo da su nam ''bježala'' talentirana djeca ne samo iz ove regije, već i iz samog grada Osijeka. Mi ih nismo bili u stanju zadržati što zbog financijskih ili nekih drugih razloga. Vjerujem da će NK Osijek završetkom ovog kampa u cijeloj ovoj regiji biti hit destinacija za sve mlade igrače. Uvjeren sam de će svi mladi talenti jedva čekati da postanu dio NK Osijekove nogometne priče.