Vukovarsko-srijemska

35 IZLAGAČA IZ HRVATSKE, BELGIJE, BIH, SLOVENIJE I SRBIJE

U Vukovaru se održava znanstveni skup "Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnesu“

Treći po redu međunarodni znanstveno-stručni skup "Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu" održava se u četvrtak i petak u vukovarskom Gradskom muzeju i u organizaciji Veleučilišta "Lavoslava Ružičke".

Veleučilište u Vukovaru   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: HINA

 Tematska područja ovoga skupa su tjelesna aktivnost i zdravlje, prevencija u sportu i rekreaciji, fizioterapijski pristup ozljedama i oštećenjima u sportu i rekreaciji, psihosocijalni aspekti sporta, rekreacije i wellnessa, management u sportu, rekreaciji i wellnessu, utjecaj tjelesne aktivnosti na kvalitetu života te slobodne teme.

 Dekan vukovarskog veleučilišta Mirko Smoljić rekao je kako na skupu ove godine sudjeluje 35 izlagača iz Hrvatske, Belgije, BiH, Slovenije i Srbije.

 "Iz godine u godinu skup je sve brojniji i kvalitetniji te ćemo tako nastaviti i dalje", rekao je Smoljić.

Veleučilište "Lavoslava Ružičke" ima tri stručna studija fizioterapije, trgovine i upravnog prava, od prošle godine i specijalistički studij fizioterapije, a veleučilište trenutno pohađa 951 student.

Dekan Smoljić najavljuje i daljnje razvijanje veleučilišta, pa se već razmišlja i o uvođenju novih stručnih studija. 

 "Nakon obnove zgrade Radničkog doma u gradskoj četvrti Borovo naselje dobiti ćemo dodatnih 6.500 kvadrata prostora, što nam otvara brojne nove mogućnosti. Razmišljamo o uvođenju novih smjerova poput biotehnologije, palijativne skrbi i slično. Pokrenuli bi tada svojevrsni zdravstveno-simulacijski centar u kojem bi studenti stjecali neophodna praktična znanja“, rekao je.

(Hina)