Osječko-baranjska

''TEROR MANJINE NAD VEĆINOM''

Vandali otkunuli šapu sa sfinge u osječkom Sakuntala parku

Jednoj od sfingi u osječkom Sakuntala parku nepoznati vandali otkinuli su šapu. Prizor je to koji je neugodno iznenadio stanovnike Osijeka i njihove goste koji su ovih dana prošetali tim parkom u samom gradskom središtu.

Vandali otkunuli šapu sa sfinge u osječkom Sakuntala parku   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu

Podsjetimo, dvije kamene sfinge vraćene su u park prije dvije i pol godine, nakon restauracije koja je stajala 85 tisuća kuna. Bila je to prva restauracija nakon 124 godine.

Prošloga tjedna nepoznati vandal (ili više njih), devastirali su jednu sfingu i to na način da su joj otkinuli šapu.

"Tako nešto nije se moglo dogoditi slučajno. Šapa je bila lijepljena dvokomponentnim ljepilom koje može izdržati nekoliko stotina kilograma, stoga je lako zaključiti da je netko namjerno odlomio šapu jedne sfinge", rekao je za Glas Slavonije Nikola Faller, kipar koji je radio resturaciju.

Reagirao je i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, putem svog Facebooka.

"U sebi krijem tisuću pitanja zašto, a niti jedan odgovor zato. Tragedija i sumrak manjine koja i dalje terorizira većinu. Pitam se, iskreno se pitam, dokad ovako?", napisao je Vrkić.

I brojni su ljutiti građani na društvenim mrežama izrazili ogorčenje ovim vandalskim činom. Mnogi predlažu postavljanje videonadzora kako bi se ovakvi ili slični incidenti u budućnosti spriječili, ili barem smanjili na najmanju moguću mjeru.

Hoće li počinitelji ovog vandalizma ikada biti otkriveni, ostaje za vidjeti.