EU

NA INSTAGRAMU 5 MILIJUNA

Sveta Stolica: Papa Franjo na Twitteru ima više od 40 milijuna sljedbenika

Papa Franjo odnedavno ima više od 40 milijuna sljedbenika na svim svojim Twitter računima na devet jezika, pohvalila se Sveta Stolica.

Papa Franjo na Twitteru   FOTO:Twiter
Piše: Hina

Popularni Franjo, vrhovni poglavar 1,3 milijarda katolika na planetu koji objavljuje poruke vjerskog sadržaja, po broju sljedbenika je blizu aktualnoga američkog predsjednika Donalda Trumpa (40,3 milijuna), no prilično daleko iza bivšega, Baracka Obame koji ih ima više od 95 milijuna. 

Ispred Svetog Oca su i pjevačica Katy Perry (104 milijuna sljedbenika) te kanadska pop zvijezda Justin Bieber sa 102 milijuna. 

U posljednjih godinu dana na papin se Twitter račun predbilježilo još devet milijuna ljudi. Riječ je o "anonimnim ljudima, kršćanima ili nekršćanima, političkim čelnicima ili predstavnicima kulture", stoji u priopćenju Vatikana. 

Najposjećeniji je Papin Twitter na španjolskom koji prati 14,6 milijuna sljedbenika, a potom onaj na engleskom s 14 milijuna sljedbenika. 

Potom su računi na talijanskom (4,6 milijuna), portugalskom (tri milijuna), poljskom (oko 953.000) i francuskom (944.000). 

Zanimljiv je interes za račun Pape Franciscusa na latinskom jeziku koji ima više od 843.000 sljedbenika, više od onog na njemačkom i arapskom. 

Prvi papinski Twitter račun otvorio je prije gotovo pet godina Franjin prethodnik papa Benedikt XVI. 

Na Instagramu papu Franju slijedi pet milijuna osoba, a riječ je većinom o mladim ljudima.