Osječko-baranjska

PROJEKT VRIJEDAN 55 800 KUNA

I u Đakovu "pametne klupe"

Đakovo se pridružilo gradovima s "pametnim klupama", kojih je do sada u Hrvatskoj i svijetu postavljeno oko četiri stotine.

Đakovo   FOTO:facebook.com/grad.djakovo
Piše: HINA

Dvije "Steora pametne klupe" postavljene su u petak na obnovljenome Strossmayerovu trgu, u gradskom središtu. Vrijednost projekta je 55.800 kuna, a u najvećoj mjeri financirali su ga Grad Đakovo i Hrvatska turistička zajednica, a sudjelovali su i đakovačka Turistička zajednica i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije.

Klupe i njihove mogućnosti predstavili su zamjenik gradonačelnika Robert Francem, direktorica đakovačke Turističke zajednice Marija Burek, arhitekt novog rješenja Strossmayerova trga Bruno Rechner i predstavnici tvrtke "Includ" iz Solina.

Projekt "Steora pametna klupa", rečeno je na predstavljanju, prijavljen je u travnju preko Turističke zajednice Grada Đakova na javni poziv Hrvatske turističke zajednice za potporu turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima.

"Korak je to ka viziji Đakova kao 'pametnoga grada'. Na ovaj način građani će moći slobodno pristupati internetu. Dvije solarne klupe mogu puniti pametne telefone, tablete, laptope i drugo" , rekao je dogradonačelnik Francem.

Direktorica đakovačke Turističke zajednice Marija Burek rekla je da klupe pridonose turističkoj ponudi grada tako što poboljšavaju kvalitetu ponude i uslugu turistima za boravka u gradu.

Arhitekt Rechner dodao je kako su klupe inkorporirane u obnovu Strossmayerova trga koja je nedavno privedena kraju.

Grad je spreman za postavljanje dodatnih "pametnih klupa" ako prve dvije naiđu na dobar odziv i interes Đakovčana.


 

(Hina)