Politika

PREPIRANJE HDZ-A I SDP-A

Bernardić pozvao Plenkovića: Tko je lagao, tko je pisao lex Agrokor

Saborsko Istražno povjerenstvo za Agrokor prvu sjednicu održat će 3. Studenog, a kao prvi svjedok pozvan će biti Ivica Todorić, doznali smo jučer. HDZ proziva SDP za politizaciju i zbog javnog iznošenje imena onih koji bi trebali svjedočit. Protunapadom je odgovorio je šef SDP-a Davor Bernardić.

Davor Bernardić   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Media Servis

"Pozivam Plenkovića da jasno odgovori na pitanje tko je pisao lek Agrokor, tko je lagao Marić ili Ramljak, kako je moguće da premijer jedne zemlje utječe na represivni sustav i može diktirati tajming uhićenja. Pozivam Plenkovića da konačno izađe pred hrvatsku javnost, da odgovori na pitanje i da prestane bježati i skrivati se u kupusu", izjavio je Bernardić. Treba li povjerenstvo prestati s radom ukoliko DORH pokrene istragu, pitali su novinari Bernardića.

"Ne i sam Cvitan je rekao da nema nikakvih razloga za to. Prema tome Povjerenstvo mora nastaviti raditi i očekujem da će pozvati i Todorića, bogami i Plenkovića, Dalić i Marića i sve aktere ove tužne priče za Hrvatsku koja prijeti da će u Hrvatskoj biti izgubljeno svako peto radno mjesto i budućnost umirovljenika zbog gubitka mirovinskih fondova biti neizvjesna", govori Bernardić. Očekuje li uskoro sudske procese nakon izvješća revizije?

"Jedino što ne bih volio gledati u našoj zemlji je da epilog, dakle kraj oko ovog nesretnog slučaja s Agrokorom završi na način da netko guli krumpire", kazao je šef SDP-a. Narod se truje lažnim informacijama, ustvrdio je Bernardić.

"Nemojte nasjedati na spinove HDZ-a. Narod se truje lažnim i nebitnim informacijama kako bi se prikrila istina. Nama je cilj istina o Agrokoru, sačuvanje 40 tisuća radnih mjesta. Plenkovića pozivam da kaže tko je lagao Ramljak ili Marić. Pozivam ga da kaže tko je pisao lex Agrokor. Ono što je sigurno i što je jedina činjenica Todorić je aktivirao lex Agrokor kojeg je predložio i napisao Plenković odnosno Vlada", ponovio je Bernardić.