Nogomet

U MAKSIMIRU PONOVITI PROŠLU JESEN

Zekić: Dugo smo uživali u osjećaju igranja u Europi, sada kontinuitet treba tražiti kroz prvenstvo

Nakon prvenstvene stanke zbog nastupa reprezentacije u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo nogometni prvoligaši nastavljaju s natjecanjem u prvenstvu utakmicama 12. kola.Derbi se igra u Maksimiru, gdje Dinamo dočekuje igrače Osijeka. Bijelo-plavi priželjkuju slično izdanje kao prošle jeseni, kada su u Zagrebu slavili pobjedu.

Optimizam kod Osijeka uoči Dinama   FOTO:STV
Piše: Dario Andraković/STV

Dva tjedna stanke poslužilo je nogometašima Osijeka za dodatno uigravanje momčadi, te podizanje forme pojedinaca, koji su inače vrlo bitni za igru Bijelo-plavih.

Utakmica s Dinamom u Zagrebu sutra prvi je od dva velika derbija koje Osijek igra u sljedeća dva kola. Nakon modrih slijedi i Rijeka na Rujevici.

Dinamo zaslužuje sav respekt. Nema tu nikakve bahatosti, ali mi smo prošli tu Europu, dugo smo uživali u tom osjećaju, a sad trebamo tražiti kroz hrvatsko prvenstvo nekakav kontinuitet i sutra je prva prava prilika za to, istaknuo je jasno trener Osijeka Zoran Zekić.

Zekić je istaknuo zadovoljstvo ponašanjem igrača na treninzima i optimističan je uoči sutrašnjeg dvoboja. 

Vjeruje kako dobar rad može biti prezentiran i na terenu.

Jedan od važnih igrača za momčad je svakako i kapetan u izostanku Borne Barišića, Mile Škorić, koji je nosio Osječane čvrstom igrom u obrani, posebice u europskim utakmicama.

Pravi derbi, dobra utakmica, navikli smo na Europu i to nam je bio najveći problem, ne bi se smjelo događati, da se poslije ne možemo motivirati. Stvarno je bilo super igrati Europu pred toliko ljudi, i sad nas sutra čeka opet pravi protivnik i prilika je to za dobrau utakmicu, kazao je Mile Škorić.

I Škorić vjeruje kako će Osijek imati puno prostora u sutrašnjem dvoboju, jer očekuje i sličnu utakmicu kao s PSV-om, gdje, ako Bijelo-plavi ponove čvrstu igru u obrani, iz kontranapada lako mogu ugroziti Dinamovu obranu.

Na sličan način Osijek je igrao i prošle jeseni kada je slavio u Maksimiru golom Josipa Kneževića i osvojio 3 boda u Zagrebu nakon više od 16 godina.

- Mislim da je recept igrati kao protiv PSV-a gdje smo svih 11 bili čvrsti odgovorni nazad u bloku i onda se sjajno otvarali i prijetili u kontrama i bili opasni i isto mislim da bi tako i tamo trebali sutra, dodao je Škorić.

Što se momčadi i sastava tiče Zekić ističe kako ima 3 varijante, i ne može otrkiti tko će početi susret jer ima nekih taktičkih zamisli od kojih će ovisiti i napadački tandem ili trojac u Osijekovom sastavu.

Nedostajat će i dalje zbog ozljeda bekovi kapetan Barišić te Šorša.

U svakom slučaju, od Osječana se sutra očekuje pravo izdanje kakvo je i bilo u većini derbija i ove sezone, te dobar rezultat.

Utakmica Dinamo Osijek igra se sutra u Zagrebu od 19 sati.